Shirin tayoqchalar
Masalliqlar:
-
200 gramm un
-
2 osh qoshiq shakar
-
2 osh qoshiq sariyog'
-
5 osh qoshiq sut
-
bir chimdin tuz
-
100 gramm sutli yoki qora shokolad
-
ta'bga qarab har xil yong'oqlar
Yo’nalishlar
Shokoladli glazur bilan qoplangan mana bunday shirin tayoqchalar bolajonlarga juda ham yoqadi. Bunday shirinlikni birga ish va o’qishga, aylanishlarga chiqqanda ham olib yurish qulay.
Oddiy usulda tayyorlanilishi va dasturxonga ham ko’rk bag’ishlashi hech kimni befarq qoldirmaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 15 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
200 gramm un | |
2 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq sariyog' | |
5 osh qoshiq sut | |
bir chimdin tuz | |
100 gramm sutli yoki qora shokolad | |
ta'bga qarab har xil yong'oqlar |
Tog'orachaga un, shakar va tuzni solib aralashtiramiz.
Xona haroratida yumshagan sariyog'ni solib, qo'lda ishqalab tashlaymiz.
Sut quyib, yumshoqina xamir qorib olamiz.
Xamirni yelim xaltaga solib, 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Tingan xamirni sovutgichdan olib, ikkita pergament qog'oz o'rtasida 5-6 mm qalinlikda yoyamiz.
Xamir chetlarini tekis qilib kesamiz, shunda to'rtburchak shakl hosil bo'ladi.
Xamirdan bir xil hajmdagi uzun tayoqchalar kesib chiqamiz va pergament qog'oz ustidan teramiz.
170 C darajada qizigan pechda 13-15 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishgan tayoqchalarni sovishi uchun chetga olib qo'yamiz.
Shokoladni eritib olamiz va xohishga qarab, maydalangan yong'oq solib, aralashtiramiz. Uzunchoq idishga quyamiz.
Tayoqchalarni ehtiyotorlik bilan shokoladga botirib olamiz va har xil bezaklar sepamiz.
Ularni pech panjarasiga terib, qotishi uchun 5-10 daqiqaga muzlatgichga olib qo'yamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm un | |
2 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq sariyog' | |
5 osh qoshiq sut | |
bir chimdin tuz | |
100 gramm sutli yoki qora shokolad | |
ta'bga qarab har xil yong'oqlar |