Sabzili keks
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
2 ta tuxum
-
190 gramm shakar
-
bir chimdim tuz
-
100 gramm sariyog'
-
1 ta apelsin
-
200 gramm un
-
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1 choy qoshiq dolchin
-
2 osh qoshiq smetana
-
1 ta qizil sabzi
-
100 gramm tozalangan xandon pista
-
100 gramm tozalangan yong'oq
-
Glazuriga:
-
100 gramm shakar upasi
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
100 millilitr sut
Yo’nalishlar
Bugun siz azizlarga xandon pista va yong’oq solib pishirilgan ajoyib sabzili keks retseptini taqdim etamiz. Bunday keksni tayyorlash juda oson bo’lib, pishish jarayonida undan taraladigan hid esa butun xonadoningizni qurshab oladi.
Ustidagi qaymoq va shakar upasidan tayyorlanadigan glazur esa unga o’zgacha maza baxsh etadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 42 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
2 ta tuxum | |
190 gramm shakar | |
bir chimdim tuz | |
100 gramm sariyog' | |
1 ta apelsin | |
200 gramm un | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq dolchin | |
2 osh qoshiq smetana | |
1 ta qizil sabzi | |
100 gramm tozalangan xandon pista | |
100 gramm tozalangan yong'oq | |
Glazuriga: |
|
100 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
100 millilitr sut |
Tuxumlarni shakar va tuz bilan birga ko'pirtirib olamiz. Ko'pirtirish jarayoni 7 daqiqadan kam bo'lmasligi lozim. Apelsinning sedrasini qirg'ichdan chiqarib, sharbatini ham siqib olamiz. Tuxumlarning ustidan eritilgan sariyog' va apelsin sharbatini quyamiz.
Un, iste'mol sodasi va dolchinni elab solamiz.
Sabzini qirg'ichning mayda tishchasidan chiqarib olamiz va suvini siqib tashlaymiz. Xamirga smetana va qirg'ichdan chiqarilgan sabzini solamiz.
Yong'oq va xandon pistani maydalab, apelsin sharbati bilan birga xamirga solamiz. Aralashtirib olamiz.
160 С darajada qizigan pechda 30 daqiqa davomida pishirib olamiz. So'ng esa keks ustini folga qog'oz bilan yopib, yana 15-17 daqiqa, ya'ni gugurt cho'pi bilan tekshirilganda quruq chiqquniga qadar pishirib olamiz.
Glazurni tayyorlab olamiz.
Tog'orachaga shakar upasi, qaymoq va sutni solamiz. Vanil shakarini solib, ehtiyotkorlik bilan aralashtirib olamiz.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
2 ta tuxum | |
190 gramm shakar | |
bir chimdim tuz | |
100 gramm sariyog' | |
1 ta apelsin | |
200 gramm un | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq dolchin | |
2 osh qoshiq smetana | |
1 ta qizil sabzi | |
100 gramm tozalangan xandon pista | |
100 gramm tozalangan yong'oq | |
Glazuriga: |
|
100 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
100 millilitr sut |