Sabzavotlar bilan pishirilgan go’sht
Masalliqlar:
-
300 gramm mol go'shti
-
3 ta bulg'or qalampiri
-
1 ta qovoqcha
-
2 ta pomidor
-
1 bosh piyoz
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
3 osh qoshiq soya qaylasi
-
1 osh qoshiq kraxmal
-
1 osh qoshiq asal
-
ta'bga qarab ziravorlar
Yo’nalishlar
Bozor rastalari turli-tuman sabzavotlar-u ko’katlar bilan limmo-lim bo’lib, bunday mazali taom tayyorlashning hozir ayni payti.
Bu taomni tayyorlashda keng tova – vokdan foydalanishni maslahat berar edik. Chunki qozon torroq bo’lib, unda sabzavotlar sharbatini tezda chiqarishi mumkin.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti | |
3 ta bulg'or qalampiri | |
1 ta qovoqcha | |
2 ta pomidor | |
1 bosh piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
3 osh qoshiq soya qaylasi | |
1 osh qoshiq kraxmal | |
1 osh qoshiq asal | |
ta'bga qarab ziravorlar |
Go'sht, bulg'or qalampiri va qovoqchani yuvib, qayroqcha shaklida to'g'rab olamiz. Pomidor va piyozni aylana shaklda, sarimsoqpiyozni mayda to'g'rab olamiz.
Yog', asal va soya qaylasini aralashtirib, shu aralashmada go'shtni yarim soatga marinadlab qo'yamiz. So'ng baland olovda tayyor bo'lgunicha qovurib olamiz. Go'shtni olib, shu tovada piyoz va sarimsoqpiyozni 1 daqiqa davomida qovurib olamiz. Ustidan bulg'or qalampirini solib, birga qovuramiz. Go'shtni yana sabzavotlar ustidan solamiz. Ustidan qovoqcha, pomidorni solib, tuz va murch sepamiz. Yana bir daqiqa qovuramiz.
Bir stakan suv yoki bulyonga kraxmalni solib aralashtiramiz.
Tovadagi taom ustidan kraxmalli suyuqlikni solib aralashtiramiz, qopqog'ini yopib, oolovni o'chirib qo'yamiz. 10-15 daqiqadan so'ng dasturxonga tortib iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti | |
3 ta bulg'or qalampiri | |
1 ta qovoqcha | |
2 ta pomidor | |
1 bosh piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
3 osh qoshiq soya qaylasi | |
1 osh qoshiq kraxmal | |
1 osh qoshiq asal | |
ta'bga qarab ziravorlar |