Rayhonlik yog’
Masalliqlar:
-
30 gramm rayhon
-
200 gramm yumshatilgan sariyog'
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
0,5 osh qoshiq limon sedrasi
-
100 gramm spagetti
-
10 gramm feta pishlog'i
Yo’nalishlar
Oddiy sariyog’ga yashil rayhon qo’shib g’ayrioddiyga aylantirish mumkin.Uni non ustiga surtish, qaynatilgan kartoshkaga qo’shish yoki pasta uchun qayla sifatida ishlatish mumkin.
Biz sizga bu sariyog’ni spagettiga qo’shib tayyorlashni ko’rsatamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 25 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
30 gramm rayhon | |
200 gramm yumshatilgan sariyog' | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
0,5 osh qoshiq limon sedrasi | |
100 gramm spagetti | |
10 gramm feta pishlog'i |
Sariyog' tayyorlaymiz
Sariyog’ni oldindan sovutgichdan chiqaramiz, xona haroratiga kelishi uchun.
Rayhon barglarini yuvib quritamiz.
Blender idishiga yumshatilgan sariyog’, rayhon, pressdan chiqarilgan sarimsoqpiyoz, ziravorlar va limon sedrasini solamiz. Kashasimon holatga keltiramiz.
Pasta tayyorlaymiz
Spagettini qadoqdagi ko’rsatmaga binoan tuzli suvda qaynatamiz. So’ng durshlagga olamiz.
O’rtacha olovda chuqur tovada 2 osh qoshiq rayhonlik yog’ni eritamiz.
Qaynatilgan spagettini qo’shib, 1-2 daqiqa davomida o’rtacha olovda aralashtiramiz.
Masalliqlar:
30 gramm rayhon | |
200 gramm yumshatilgan sariyog' | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
0,5 osh qoshiq limon sedrasi | |
100 gramm spagetti | |
10 gramm feta pishlog'i |