fbpx
  • Asosiy
  • Qovurilgan kartoshka va qo’ziqorin
Qovurilgan kartoshka va qo’ziqorin

Qovurilgan kartoshka va qo’ziqorin

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Qovurilgan kartoshka va qo’ziqorin ko’pchilikning sevimli taomi bo’lib, kerakli masalliqlar esa deyarli hammamizning uyimizdan topiladi. 

Bu taom mazali chiqishi uchun albatta uni to’g’ri tayyorlash muhimdir. Bu yegulikni tayyorlash uchun bizga ikkta tova yoki kichikroq qozoncha kerak bo’ladi.

Masalliqlar:

Adjust Servings:
600 gramm shampinyon
1 kilo kartoshka
1 bosh piyoz
qovurish uchun o'simlik yog'i
ta'bga qarab tuz va murch
birga tortish uchun smetana
Qadam 1
Tugllandi

Tovaga yog'ni solamiz va piyozni solib sal qizartirib olamiz.

Piyoz kuyib ketmasin, ehtiyot bo'ling!

Qadam 2
Tugllandi

Qo'ziqorinlarni olamiz zaruriyatga qarab tozalab olamiz.

Sal yupqaroq to'g'rab piyoz ustiga solamiz.

*Xohishingizga qarab xohlagan qo'ziqoriningizdan ishlatishingiz mumkin - shampinyonmi yoki veshenkami farqi yo'q.

Qadam 3
Tugllandi

Qo'ziqorinlar ustidan tuz sepamiz va 10 daqiqa davomida dimlab qo'yamiz.

Suv qo'shish shart emas, qo'ziqorinlar o'zidan suvini ajratadi.

Qovurishni oxirida xohishga qarab ikki qoshiq smetana solishingiz ham mumkin.

Qadam 4
Tugllandi

Kartoshkani po'stini archib yupqa aylana shaklda to'g'rab chiqamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Ikkinchi tovada kartoshkani qizartirib qovurib olamiz.

Tuz va murch sepamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Oxirgi bosqich - qovurilgan qo'ziqorin ustidan qovurilgan kartoshkalarni solamiz va qopqog'ini yopib, 5 daqiqa dimlab qo'yamiz.

Qadam 7
Tugllandi

Ovqatimiz tayyor, uni ko'katlar va smetana bilan birga dasturxonga tortishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • 40 daqiqa
  • Serves 6
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Adjust Servings:
600 gramm shampinyon
1 kilo kartoshka
1 bosh piyoz
qovurish uchun o'simlik yog'i
ta'bga qarab tuz va murch
birga tortish uchun smetana
oldingi
5 Room kafesidan retsept: Apelsin-klyukvali ichimlik
keyingi
Mastava

Fikringiz