Qovoqcha va frikadelkalar bilan pishirilgan yozgi sho’rva
Masalliqlar:
-
Frikadelkalariga:
-
200 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
1,5 osh qoshiq bug'doy yormasi
-
30 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht
-
1 dona tuxum sarig'i
-
40 gramm qattiq pishloq
-
ta'bga qarab tuz
-
Sho'rvasiga:
-
2 osh qoshiq zaytun moyi
-
1 bosh piyoz
-
1 dona sabzi
-
50 gramm qizil bulg'or qalampiri
-
300 gramm qovoqcha
-
1,5 litr suv yoki bulyon
-
150 gramm ingichka makaron
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Qovoqcha va frikadelkalar solib pishirilgan bugungi taomimiz juda yengil bo’lib, taomnomangizni boyitishi aniq.
Aytgancha, bu taomni 2 yoshdan oshgan bolalarga berish tavsiya qilinadi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 13 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Frikadelkalariga: |
|
200 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
1,5 osh qoshiq bug'doy yormasi | |
30 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht | |
1 dona tuxum sarig'i | |
40 gramm qattiq pishloq | |
ta'bga qarab tuz | |
Sho'rvasiga: |
|
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
1 bosh piyoz | |
1 dona sabzi | |
50 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
300 gramm qovoqcha | |
1,5 litr suv yoki bulyon | |
150 gramm ingichka makaron | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Kombayn yoki go'sht qiymalagich yordamida vetchina va tovuq go'shtini maydalab olamiz.
Hosil bo'lgan massa ustidan tuxum sarig'i, bug'doy yormasi va qirg'ichdan chiqarilgan pishloqni solamiz.
Tuz sepib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Qiymadan koptokchalar yasab olamiz, hajmi yong'odan sal kattaroq bo'lsin.
Likopchaga terib, ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopamiz va sovutgichga olib qo'yamiz.
Piyoz, sabzi. qovoqcha, bulg'or qalampirini mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz va qozonga solib, yog'da ozroq qovuramiz.
Sabzavotlarni taxminan 5-7 daqiqa, yumshaguniga qadar dimlab pishiramiz.
Suv yoki bulyon quyib, qaynash darajasiga yetkazamiz, so'ng frikadelkalarni solamiz.
Bulyon qaynashni boshlaganda, olovni pasaytiramiz va 5 daqiqa qaynatamiz.
Sho'rvaga makaronlarni solib, yana 5-7 daqiqa pishiramiz.
Ta'bga qarab tuz va murch sepamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Frikadelkalariga: |
|
200 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
1,5 osh qoshiq bug'doy yormasi | |
30 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht | |
1 dona tuxum sarig'i | |
40 gramm qattiq pishloq | |
ta'bga qarab tuz | |
Sho'rvasiga: |
|
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
1 bosh piyoz | |
1 dona sabzi | |
50 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
300 gramm qovoqcha | |
1,5 litr suv yoki bulyon | |
150 gramm ingichka makaron | |
ta'bga qarab tuz va murch |