Pomidor qaylasi va motsarella bilan pishirilgan baqlajonlar
Masalliqlar:
-
3 ta baqlajon
-
2 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
40 millilitr zaytun yog'i
-
100 gramm motsarella pishlog'i
-
1 bog' petrushka
-
Qayla uchun
-
400 gramm o'z sharbatiga yopilgan pomidorlar
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
1 choy qoshiq oregano
-
2 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 ta piyoz
-
40 millilitr zaytun yog'i
Yo’nalishlar
Bu usulda tayyorlangan baqlajonlar juda mazzali va mayin bo’lib pishadi. Yorqin nordon ta’mli pomidorli qayla baqlajon ta’mi bilan ajoyib uyg’unlik yaratadi, motsarella pishlog’i esa ularga biroz mayinlik qo’shib, taom tashqi ko’rinishini yanada lazzatli qiladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 30 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
3 ta baqlajon | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
40 millilitr zaytun yog'i | |
100 gramm motsarella pishlog'i | |
1 bog' petrushka | |
Qayla uchun |
|
400 gramm o'z sharbatiga yopilgan pomidorlar | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1 choy qoshiq oregano | |
2 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 ta piyoz | |
40 millilitr zaytun yog'i |
Baqlajonni 2 ga bo’lamiz. Ichki yumshoq qisminini xochsimon kesib chiqamiz, ammo po’stlog’igacha yetmaymiz. Ustiga tuz va murch sepib, zaytun yog’i quyamiz.
180С gacha qizdirilgan pechga 40 daqiqaga qo’yamiz.
Piyoz va sarimsoqpiyozni mayda to’g’raymiz.
Zaytun yog’li tovani qizdiramiz. Piyoz va sarimsoqpiyozni solib qizartirib qovuramiz.
Pomidorlarni sharbati bilan qo’shamiz. Uning o’rniga po’stlog’idan tozalangan va blenderlangan pomidor ishlatish mumkin.
Tomat pastasi va ziravorlarni qo’shib 20 daqiqa davomida past olovda qaynatamiz.
Masalliqlar:
3 ta baqlajon | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
40 millilitr zaytun yog'i | |
100 gramm motsarella pishlog'i | |
1 bog' petrushka | |
Qayla uchun |
|
400 gramm o'z sharbatiga yopilgan pomidorlar | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1 choy qoshiq oregano | |
2 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 ta piyoz | |
40 millilitr zaytun yog'i |