fbpx
Pomidor qaylasi va motsarella bilan pishirilgan baqlajonlar

Pomidor qaylasi va motsarella bilan pishirilgan baqlajonlar

Masalliqlar:

  • Qayla uchun

Yo’nalishlar

Bu usulda tayyorlangan baqlajonlar juda mazzali va mayin bo’lib pishadi. Yorqin nordon ta’mli pomidorli qayla baqlajon ta’mi bilan ajoyib uyg’unlik yaratadi, motsarella pishlog’i esa ularga biroz mayinlik qo’shib, taom tashqi ko’rinishini yanada lazzatli qiladi. 

Tayyor taomning taxminiy narxi – 30 000 so’m. 

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
3 ta baqlajon
2 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qora murch
40 millilitr zaytun yog'i
100 gramm motsarella pishlog'i
1 bog' petrushka
Qayla uchun
400 gramm o'z sharbatiga yopilgan pomidorlar
1 osh qoshiq pomidor pastasi
1 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qora murch
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1 choy qoshiq oregano
2 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
1 ta piyoz
40 millilitr zaytun yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Baqlajonni 2 ga bo’lamiz. Ichki yumshoq qisminini xochsimon kesib chiqamiz, ammo po’stlog’igacha yetmaymiz. Ustiga tuz va murch sepib, zaytun yog’i quyamiz.

Qadam 2
Tugallandi

180С gacha qizdirilgan pechga 40 daqiqaga qo’yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Piyoz va sarimsoqpiyozni mayda to’g’raymiz.

Qadam 4
Tugallandi

Zaytun yog’li tovani qizdiramiz. Piyoz va sarimsoqpiyozni solib qizartirib qovuramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Pomidorlarni sharbati bilan qo’shamiz. Uning o’rniga po’stlog’idan tozalangan va blenderlangan pomidor ishlatish mumkin.

Qadam 6
Tugallandi

Tomat pastasi va ziravorlarni qo’shib 20 daqiqa davomida past olovda qaynatamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Pishgan baqlajon o’rtasini sanchqi bilan ezamiz. Ustiga pomidorli qaylamizni solamiz. Maydalangan motsarella va ko’kat bilan bezatamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 50 daqiqa
  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 180C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
3 ta baqlajon
2 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qora murch
40 millilitr zaytun yog'i
100 gramm motsarella pishlog'i
1 bog' petrushka
Qayla uchun
400 gramm o'z sharbatiga yopilgan pomidorlar
1 osh qoshiq pomidor pastasi
1 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qora murch
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1 choy qoshiq oregano
2 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
1 ta piyoz
40 millilitr zaytun yog'i
oldingi
Batafsil fotoretsept: sushi tort
keyingi
Videoretsept: «Lola» somsa

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.