Pishloq va ko’katli pishiriqlar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
200 gramm kefir
-
1/2 choy qoshiq shakar
-
1/2 choy qoshiq tuz
-
300 gramm un
-
30 gramm pishloq
-
45 millilitr o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
1 bog' shivit
-
1 bog' petrushkayoki yalpiz
-
30 gramm pishloq
Yo’nalishlar
Bekorga vaqtingizni sarflamay, mana bunday ajoyib yeguliklardan tayyorlang. Chunki buning uchun kerakli masalliqlarning barchasi har kimning sovutgichidan topiladi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 6 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm kefir | |
1/2 choy qoshiq shakar | |
1/2 choy qoshiq tuz | |
300 gramm un | |
30 gramm pishloq | |
45 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
1 bog' shivit | |
1 bog' petrushka | |
30 gramm pishloq |
Xamiri:
Bitta tog'orachaga kefir, shakar, tuz va iste'mol sodasini solamiz. Sanchiqda aralashtirib olamiz.
Ustidan unni elab, pishloqni esa qirg'ichning mayda tishidan chiqarib solamiz. O'simlik yog'ini quyamiz.
Yumshoqina, ammo qo'lga yopishmaydigan xamir qorib olamiz.
Xamirni ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 20 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Ko'katlarni yaxshilab yuvib, mayda qilib to'g'rab olamiz. Qattiq poyachalarini ishlatmaymiz.
Pishloqni qirg'ichning katta tishidan chiqarib olamiz.
Xamirni sovutgichdan lib, 6 ta teng bo'lakka bo'lamiz.
Har bir xamir bo'lakchalarini aylana shaklda yupqa qilib yoyamiz.
(Xamir yoyishda yopishib qolmaydi, shuning uchun un sepish shart emas).
O'rtasiga ko'katlar va pishloqdan solib, ikki buklab, chetlarini yopishtirib chiqamiz.
Tovaga yog' solib, ularni o'rta olovda 2-3 daqiqadan qovurib olamiz.
Tayyor pishiriqlarga sariyog'dan surtamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.