Pishirishni talab etmaydigan «Oreo» torti
Masalliqlar:
-
asosi uchun
-
16 ta "oreo" pechenyesi
-
ustiga sepish uchun 8 ta "oreo" pechenyesi
-
50 gramm yumshatilgan sariyog'
-
qaymoqli qatlami uchun
-
250 gramm tvorogli pishloq
-
250 gramm 35 %li yog'li qaymoq
-
40 gramm shakar upasi
-
5 gramm Dr.Oetker jelatini
-
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari
-
25 millilitr suv
-
bezak uchun
-
100 gramm qaymoq
-
0,5 ta dr.Oetkerdan qaymoq quyiltiruvchi kukun
-
2 ta "oreo" pechenyesi
Yo’nalishlar
«Oreo» pechenyelariga ega pishirishni talab etmaydigan juda mazali tort tayyorlashni taklif etamiz. Uni tayyorlash oson va sodda, bunday tort ajoyib ko’rinadi va hatto bayramona shirinlikni ham to’liq o’rnini bosa oladi.
Tortning ta’mi nozik va qaymoqli bo’lib chiqadi, chunki uning asosiy tarkibi tvorogli pishloqdir. Ushbu shirinlik kattalar va bolalar tomonidan qadrlanishi aniq. Ustini xohlaganingizcha bezashingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 67 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
asosi uchun |
|
16 ta "oreo" pechenyesi | |
ustiga sepish uchun 8 ta "oreo" pechenyesi | |
50 gramm yumshatilgan sariyog' | |
qaymoqli qatlami uchun |
|
250 gramm tvorogli pishloq | |
250 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
40 gramm shakar upasi | |
5 gramm Dr.Oetker jelatini | |
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari | |
25 millilitr suv | |
bezak uchun |
|
100 gramm qaymoq | |
0,5 ta dr.Oetkerdan qaymoq quyiltiruvchi kukun | |
2 ta "oreo" pechenyesi |
Tortning asosini tayyorlab olamiz:
Pechenyeni ikkiga ajratib(16 dona), o'rtasidagi kremni ham pichoq yoki lopata yordamida idishga olib qo'yamiz.
So'ngra pechenyelarni maydalab qumoq holatiga keltirib, yumshatilgan sariyog' solamiz va aralashtiramiz.
Tayyor massani 18 sm diametrga ega yechiladigan qolipga solib, tekkislab chiqamiz va 30 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.
Tvorog va qaymoqli qatlamini tayyorlaymiz:
Jelatinga sovuq suv solib, ishishi uchun 10 daqiqaga qoldiramiz.
Idishda qaymoqni shakar upasi va vanil shakari bilan tahminan 1-2 daqiqa ko'pirtiramiz.
So'ngra pechenyedan qolgan kremlarni solib, yana 5 daqiqa ko'pirtiramiz.
Idishda jelatinni eritamiz, ammo qaynab ketishiga yo'l qo'ymaymiz.
So'ngra jelatinni tvorogli massaga qo'shib, yaxshilab aralashtiramiz.
Tortli qolipni yopishqoq plyonka bilan o'rab, muzxonaga 2 soatga yuboramiz.
So'ngra tortni qolip tagidan pichoq yordamida sug'urib olamiz.
Masalliqlar:
asosi uchun |
|
16 ta "oreo" pechenyesi | |
ustiga sepish uchun 8 ta "oreo" pechenyesi | |
50 gramm yumshatilgan sariyog' | |
qaymoqli qatlami uchun |
|
250 gramm tvorogli pishloq | |
250 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
40 gramm shakar upasi | |
5 gramm Dr.Oetker jelatini | |
1 choy qoshiq Dr.Oetker vanil shakari | |
25 millilitr suv | |
bezak uchun |
|
100 gramm qaymoq | |
0,5 ta dr.Oetkerdan qaymoq quyiltiruvchi kukun | |
2 ta "oreo" pechenyesi |