fbpx
«Pavlova» pishirig’i

«Pavlova» pishirig’i

Masalliqlar:

  • Merenga uchun:

  • Kremiga:

Yo’nalishlar

Mashhur balerina Pavlova sharafiga juda ko’p va xo’p yozish,unga atab bir nimalar pishirish mumkin.

Hozirgi pishirig’imiz shu darajada nafis va yengilki, xuddi balerina yubkasini eslatib yuboradi.

Quyidagi masalliqlardan 25 dona pishiriq hosil bo’ladi.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 25 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

 

Masalliqlar:

Merenga uchun:
6 ta tuxum oqi
375 gramm shakar upasi
5 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali
bir chimdim tuz tuz
Kremiga:
700 gramm 35 %li yog'li qaymoq
100-150 gramm shakar upasi
Qadam 1
Tugallandi

Kattaroq idishga tuxum oqi, shakar upasi, tuz va kraxmalni solamiz.

Mikser yordamida yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Pishiriq qopchasiga ko'pirtirilgan massani solamiz, pergament qog'oz to'shalgan patnisga chiroyli qilib siqib chiqaramiz.

120 C darajada qizdirilgan gaz pechida 2 soat atrofida pishirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Pishganidan so'ng gaz pechini o'chirib, eshigini ocib qo'yamiz va to'liq soviguniga qadar duxovkada qoldiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Krem

Muzdek qaymoq va shakar upasini quyuqlashgunicha yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Sovigan bezelarni ustini krem bilanbezatib, rezavor mevalardan qo'yib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Dasturxonga tortishdan avval, 8-10 soat sovutgichda saqlaymiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Merenga uchun:
6 ta tuxum oqi
375 gramm shakar upasi
5 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali
bir chimdim tuz tuz
Kremiga:
700 gramm 35 %li yog'li qaymoq
100-150 gramm shakar upasi
oldingi
Videoretsept: «Shaftoli» pishirig’i
keyingi
Uy sharoitida ketchup tayyorlash

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.