«Pavlova» pishirig’i
Masalliqlar:
-
Merenga uchun:
-
6 ta tuxum oqi
-
375 gramm shakar upasi
-
5 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
bir chimdim tuz tuz
-
Kremiga:
-
700 gramm 35 %li yog'li qaymoq
-
100-150 gramm shakar upasi
Yo’nalishlar
Mashhur balerina Pavlova sharafiga juda ko’p va xo’p yozish,unga atab bir nimalar pishirish mumkin.
Hozirgi pishirig’imiz shu darajada nafis va yengilki, xuddi balerina yubkasini eslatib yuboradi.
Quyidagi masalliqlardan 25 dona pishiriq hosil bo’ladi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 25 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Merenga uchun: |
|
6 ta tuxum oqi | |
375 gramm shakar upasi | |
5 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
bir chimdim tuz tuz | |
Kremiga: |
|
700 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
100-150 gramm shakar upasi |
Kattaroq idishga tuxum oqi, shakar upasi, tuz va kraxmalni solamiz.
Mikser yordamida yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Pishiriq qopchasiga ko'pirtirilgan massani solamiz, pergament qog'oz to'shalgan patnisga chiroyli qilib siqib chiqaramiz.
120 C darajada qizdirilgan gaz pechida 2 soat atrofida pishirib olamiz.
Pishganidan so'ng gaz pechini o'chirib, eshigini ocib qo'yamiz va to'liq soviguniga qadar duxovkada qoldiramiz.
Krem
Muzdek qaymoq va shakar upasini quyuqlashgunicha yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Sovigan bezelarni ustini krem bilanbezatib, rezavor mevalardan qo'yib chiqamiz.
Dasturxonga tortishdan avval, 8-10 soat sovutgichda saqlaymiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Merenga uchun: |
|
6 ta tuxum oqi | |
375 gramm shakar upasi | |
5 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
bir chimdim tuz tuz | |
Kremiga: |
|
700 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
100-150 gramm shakar upasi |