Olxo’rili brauni-chizkeyk
Masalliqlar:
-
100 gramm qora shokolad
-
120 gramm sariyog'
-
50 gramm shakar
-
2 ta tuxum
-
120 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma
-
300 gramm tvorogli pishloqyoki maskarpone
-
1 ta tuxum
-
50-60 gramm shakar
-
200 gramm olxo'riyoki oshqa xohlagan reza mevalar
-
ta'bga qarab maydalangan yong'oq
Yo’nalishlar
Brauni va chizkeyk — eng ko’p sevib iste’mol qilinadigan shirinliklardan biridir. Agar mana shu ikki xil ajoyib shirinlikni birlashtirsak, natijasi hammani lol qoldirihsi aniq.
Aytgancha, bu pirogni tayyorlashda shuningdek xohlagan rezavor mevalardan ham foydalanish mumkin.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 42 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
100 gramm qora shokolad | |
120 gramm sariyog' | |
50 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
120 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
300 gramm tvorogli pishloq | |
1 ta tuxum | |
50-60 gramm shakar | |
200 gramm olxo'ri | |
ta'bga qarab maydalangan yong'oq |
Shokolad va sariyog'ni suv hammomiga qo'yib, eritib olamiz. So'ng olib, biroz sovutamiz.
Shakar va tuxumni alohida tog'orachaga solib, mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Ustidan shokolad-sariyog'li aralashmani solib, ko'pirtiramiz. Un va qabartmani elab solamiz va aralashtirib olamiz.
Tvorogli qavati uchun esa alohida idishga tvorogli pishloq, tuxum va shakarni solamiz. To'liq birlashguniga qadar ko'pirtirib olamiz.
Olxo'rini mayda qilib to'g'raymiz. Aar reza mevalardan solmoqchi bo'lsangiz, unda ularni yuib, qurutib olasiz.
Aylanasi 18 sm li qolipga sariyog' surtib chiqamiz. Xamirni teng uchga bo'lamiz.
Qolipga xamirning bir qismini quyamiz, ustidan tvorogli pishloqning teng yarmini solamiz. Mevalardan sepamiz.
So'ng xamirning ikkinchi qismi, tvorogli pishloqning qolgan hammasini solamiz. Mevamizdan sepib, oxirgi xamirni ham quyamiz. Xohishga qarab, ustidan maydalangan yong'oqlardan ham sepish mumkin.
170 C darajada qiizgan pechda 60-70 daqiqa davomida pishirib olamiz.
So'ng sovutib, so'ng qolipidan xalos qilamiz va 1-2 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
100 gramm qora shokolad | |
120 gramm sariyog' | |
50 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
120 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
300 gramm tvorogli pishloq | |
1 ta tuxum | |
50-60 gramm shakar | |
200 gramm olxo'ri | |
ta'bga qarab maydalangan yong'oq |
2 Sharhlar Hide Comments
tvorogli sir qaysi markadan foydalangan ma’qul? tvorogli sir urniga tvorog uzini ishlatsa buladimi?
Assalomu aleykum, Feruza! Yo’q, aynan bu retseptda faqat tvorogli pishloqdan foydalanissh kerak. Buning uchun philadelfia, almette yoki hochland tvorogli pishloqlaridan foydalanishingiz mumkin. Shuningdek, hozirda tvorogli pishloqlarni kilolab, grammlab ham sotishadi va ular ancha arzonga tushadi.