fbpx
Qovoq bilan pishirilgan tovuq

Qovoq bilan pishirilgan tovuq

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Qovoq bilan pechda pishirilgan tovuq go’shti qanchalik mazali ta’m kasb etishini bilsizmi? Qovoqlar serob paytda bunday taomdan albatta tayyorlab ko’ring, aziz pazandalar!

Qovoq bilan iloji bo’lsa tovuqning soni yoki boldirlaridan, xantalning esa fransuzcha donadoridan foydalansak maqsadga muvofiq bo’lar edi. Shunigdek, ta’bga qarab kartoshkalardan ham solib, retseptni boyitish mumkin.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

1 kilo tovuq go'shti soni va boldiri
800 gramm qovoq
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 osh qoshiq xantal
50 gramm sariyog'
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga qarab har xil ko'katlar
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugllandi

Tovuq go'shtini yuvib, qog'oz sochiq bilan quritamiz va yaxshilab hamma yeriga tuz, murch, xantaldan surtib chiqamiz. So'ng 30 daqiqa xona haroratida qoldiramiz.

Qadam 2
Tugllandi

Qovoq po'stini archib tashlab, o'zini to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Qolip yoki pech patnisiga folga qog'oz to'shab, qovoqni bir qavat qilib yoyamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Tuz va murch sepib, eritilgan sariyog'ni ham ustidan quyib chiqamiz (20-30 gr).

So'ng esa 180 C darajada qizigan pechga qo'yib, qovoqning yarim tayyor bo'lguniga qadar, taxminan 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Tovaga sariyog' va o'simlik yog'ini solib qizdiramiz va tovuq oyoqchalarini solib, qizarguniga qadar qovurib olamiz.

Qovurilgan go'shtni qovoq ustidan terib, maydalangan sarimsoqpiyozni ham sepamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Qolipni yana pechga qo'yib, taxminan 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 kilo tovuq go'shti soni va boldiri
800 gramm qovoq
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 osh qoshiq xantal
50 gramm sariyog'
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga qarab har xil ko'katlar
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Olxo’rili brauni-chizkeyk
keyingi
Xandon pistali biskotti

Fikringiz