fbpx
O’zbekcha yopgan non

O’zbekcha yopgan non

Taomlari:

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Yopgan non – Markaziy Osiyo xalqlarining an’anaviy noni. U tandirda – maxsus loydan yasalgan pechda pishiriladi, natijada u qizarib qarsildoq bo’lib chiqadi.

Bugun o’zbek tandir pishiriqlarini oddiy gaz pechida pishirish qanchalik osonligini ko’rsatamiz, ular tandirda pishganday qarsildoq, bir xil tiniq, paxmoq bo’lib chiqadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 18 000 so’m. *

narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
250 millilitr iliq sut
250 millilitr iliq suv
110 millilitr o'simlik yog'i
700-800 gramm un
1 osh qoshiq quruq xamirturush
0,5 osh qoshiq shakar
2 choy qoshiq tuz
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
ustiga sepish uchun sedana+kunjut
ustiga sepish uchun sedana+kunjut
gaz pechi patnisiga surtish uchun tuxum oqi
Qadam 1
Tugallandi

Opara tayyorlaymiz:

Idishga iliq sut, suv, shakar, tuz va xamirturush solib, aralashtiramiz. Ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, issiq joyga 7 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Tayyor oparaga o'simlik yog'i quyib aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

So'ngra oz-ozdan elangan un solib, yumshoq, cho'ziluvchan xamir qoramiz.

Maslahat: xamir ozroq qo'lga yopishadigan bo'lishi mumkin.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni o'simlik yog'i bilan yog'langan idishga solib, ustini yopishqoq plyonka bilan yopamiz va 60 daqiqaga issiq joyga yuboramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Oshgan xamirni 4 ga bo'lib, o'rtasini ezib, nonlar hosil qilamiz. O'rtasiga sanchqi tiqib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Gaz pechi patnisini teskari o'girib, tuxum oqini surtamiz va nonlarni qo'yib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Nonlarga tuxum sarig'i va sutli aralashmani surtib, kunjut va sedana sepamiz.

Qadam 8
Tugallandi

220 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 5-7 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 9
Tugallandi

So'ngra patnisni o'girib, yana 5-7 daqiqaga gaz pechiga yuboramiz.

Maslahat: gaz pechi patnisiga tuxum oqi suritilgani tufali patnisni o'girganingizda nonlar tushib ketmaydi.

Pishganini rangidan bilib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 1 soat 30 daqiqa
  • Portsiya 4
  • O’rtacha
  • 220 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
250 millilitr iliq sut
250 millilitr iliq suv
110 millilitr o'simlik yog'i
700-800 gramm un
1 osh qoshiq quruq xamirturush
0,5 osh qoshiq shakar
2 choy qoshiq tuz
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
ustiga sepish uchun sedana+kunjut
ustiga sepish uchun sedana+kunjut
gaz pechi patnisiga surtish uchun tuxum oqi
oldingi
Videoretsept: asalli pechenye
keyingi
«Shanxay» salati

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.