fbpx
Marta Styuartdan anjirli pirog

Marta Styuartdan anjirli pirog

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Anjir mazali va o’ziga xos mevalardan biri bo’lib, u qayta ishlanganda yanada mazaliroq ta’m kasb etadi.

Vaqtni yo’qotmay, darhol bunday pirogdan tayyorlab ko’rishingizni tavsiya qilamiz. Buning uchun har xil mevalardan foydalanishingiz mumkin, ammo anjir solingan pirog ta’mi bizni lol qoldirishi aniq.

Bu pirogni tayyorlash uchun bizlar aylanasi 21 sm kattalikdagi qolipdan foydalandik.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 35 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

1 dona tuxum
140 gramm shakar
80 gramm xona haroratida yumshatilgan sariyog'
125 millilitr sut
170 gramm un
1.5 choy qoshiq qabartma
0.5 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq vanil shakari
400 gramm anjir mevasi
Qadam 1
Tugallandi

Anjirni yuvib olamiz va hammasini ikkiga bo'lib chiqamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Un, qabartma va tuzni alohida idishga elab solamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Yumshoq sariyog'ni esa shakar bilan birga yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tuxum va sutni ham solib, silliq holatga kirgunicha ko'pirtiramiz. Barcha mahsulotlar xona haroratida, iliqroq bo'lishi lozim.

Qadam 5
Tugallandi

So'ng ustidan unli aralashmani solib, yaxshilab aralashtirib olamiz. Xamir xuddi quyuq smetanaga o'xshashi lozim.

Qadam 6
Tugallandi

Qolip chetlarini yog'lab, tagiga pergament qog'oz to'shaymiz. Va xamirni quyamiz. Ustidan ikiga bo'lingan anjirlarni terib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni 180 C darajada qizigan pechda 10 daqiqa pishirib, so'ng haroratni 160 C ga pasaytiramiz va yana 40 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Pishgan pirogni avval yaxshilab sovutib, so'ng esa qolipidan ajratamiz. Xohishga qarab, shakar upasi sepamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 60 daqiqa
  • O’rtacha
  • 160 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 dona tuxum
140 gramm shakar
80 gramm xona haroratida yumshatilgan sariyog'
125 millilitr sut
170 gramm un
1.5 choy qoshiq qabartma
0.5 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq vanil shakari
400 gramm anjir mevasi
oldingi
Bulg’or qalampiri bilan pishirilgan kartoshka
keyingi
Qaylada pishirilgan tovuq va baqlajonli taom

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.