«Kraffin» kulichi
Masalliqlar:
-
200 millilitr iliq sut
-
7 gramm quruq xamirturush
-
100 gramm shakar
-
1 ta tuxum
-
2 ta tuxum sarig'i
-
80 gramm sariyog'
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
500 gramm un
-
asosiga
-
50 gramm yumshatilgan sariyog'
-
200 gramm mayiz
-
1 osh qoshiq dolchin
Yo’nalishlar
Agar siz kruasan va kulichlarni yoqtirsangiz, unda ushbu retsept siz uchun. Chunki ushbu kraffin kulichi mayin qavatli xamir va ajoyib ta’mni o’z ichiga oladi.
Asosi uchun faqatgina mayiz, yoki bo’lmasam, yong’oq, shokolad, quritilgan mevalarni ishlatishingiz mumkin. Hattoki bitta xamirdan turli xil asosli kulichlar pishirishingiz ham mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 22 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
200 millilitr iliq sut | |
7 gramm quruq xamirturush | |
100 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
2 ta tuxum sarig'i | |
80 gramm sariyog' | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
500 gramm un | |
asosiga |
|
50 gramm yumshatilgan sariyog' | |
200 gramm mayiz | |
1 osh qoshiq dolchin |
Opara tayyorlaymiz. Iliq sutga xamirturush, 1 choy qoshiq shakar, 1 osh qoshiq un solib, aralashtiramiz va 15 daqiqaga issiq joyga massa ustida ko'pik hosil bo'lgunga qadar qo'yamiz.
Tuxum va tuxum sarig'ini shakar bilan massa oqarguniga qadar aralashtiramiz. Eritilgan sariyog' qo'shib, yana aralashtiramiz.
Tuxum va sariyog'li aralashmaga oparani solib, aralashtiramiz. Ustidan elangan un va tuz solamiz.
Xamir qoramiz. Birinchi idishda, so'ngra stolga olib, 10 daqiqa mushtlaymiz.
Maslahat: agar xamir qo'lga yopishsa, qo'lni ozroq o'simlik yog'i bilan yog'lash mumkin.
Xamirni o'simlik yog'i suritilgan idishga qo'yib, ustini sochiq bilan yopamiz va issiq joyga 1-1,5 soatga qo'yamiz.
Oshgan xamirni 4 ta bo'lakka bo'lib, har bir bo'lakni to'g'ri to'rtburchak shaklida yoyib olamiz.
Har bir bo'laklarga yumshoq sariyog' suritib, dolchin sepib, mayiz solamiz va xamirni rulet shaklida o'raymiz.
Ruletni o'rtasi bo'ylab kesamiz, lekin oxirigacha kesmaymiz. So'ngra hosil bo'lgan ikki bo'lakni o'rab, bir-birini ustiga qo'yamiz va qolipga joylashtiramiz.
Kulichlar qolipda oshishi uchun issiq joyga tahminan 30 daqiqaga yuboramiz.
Masalliqlar:
200 millilitr iliq sut | |
7 gramm quruq xamirturush | |
100 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
2 ta tuxum sarig'i | |
80 gramm sariyog' | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
500 gramm un | |
asosiga |
|
50 gramm yumshatilgan sariyog' | |
200 gramm mayiz | |
1 osh qoshiq dolchin |