fbpx
Kokos qirindisi va suli parchalaridan qilingan pechenyelar

Kokos qirindisi va suli parchalaridan qilingan pechenyelar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Suli parchalaridan tayyorlaniladigan pechenyelar ko’pchilikka juda yoqadi. Ammo odatiy yeguliklarga o’zgartirish kiritib turmasak, tezda me’daga tegib qolishi mumkin.

Shu sababli ham bizlar bugun odatiy pechenyelarni kokos qirindisi bilan tayyorlashga qaror qildik. Bunday pechenyelar juda xushbo’y bo’lib chiqadi va uzoq muddatgacha yaxshi saqlanadi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
250 gramm "Gerkules" nomli suli yormasi
200 gramm un
10 gramm qabartma
2 ta tuxum
180 gramm yumshatilgan sariyog'
160 gramm shakar
2 choy qoshiq vanil shakari
30 gramm kokos qirindisi
bir chimdim tuz
Qadam 1
Tugallandi

Xona haroratida yumshagan sariyog'ni shakar va tuz bilan birga ko'pirtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxumni bittadan solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Alohida idishga un va qabartmani elab solamiz. Ustidan kokos qirindisi va suli parchalarini ham solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Quruq massani sarirog'-tuxumli aralashma ustidan solamiz. Xamir qorib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirdan yong'oq kattaligidek sharchalar yasab chiqamiz va pergament qog'oz to'shalgan patnis ustidan terib chiqamiz. Kichikroq stakan tagi bilan xamirlarni nomiga bosib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

160 C darajada qizigan pechga qo'yib, 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 60 daqiqa
  • Portsiya 16
  • Oddiy
  • 160

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
250 gramm "Gerkules" nomli suli yormasi
200 gramm un
10 gramm qabartma
2 ta tuxum
180 gramm yumshatilgan sariyog'
160 gramm shakar
2 choy qoshiq vanil shakari
30 gramm kokos qirindisi
bir chimdim tuz
oldingi
Videoretsept: Suli parchasi va banandan tayyorlangan vafli
keyingi
Videoretsept: Toshkentcha palov

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.