Ko’katli to’rtburchaklar (bichak)
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
700 gramm un
-
230 millilitr iliq suv
-
1.5 choy qoshiq tuz
-
20 millilitr o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
2 bog' ismaloq
-
100 gramm yalpiz
-
2 bog' jag'-jag'
-
1 bog' shivit
-
1 bog' mator ko'kati
-
2-3 dona piyoz
-
ta'bga qarab dumba yog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Bu pishiriq asosan Samarqand viloyatida keng tarqalgan bo’lib, oddiy osh xamirdan tayyorlaniladi. Somsalardan farqliroq, bunda xamir oddiy oshxamir bo’lib, yog’ surtilmaydi.
Tayyorlash jarayoni ham ko’p vaqtni talab qilmaydi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
700 gramm un | |
230 millilitr iliq suv | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
20 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
2 bog' ismaloq | |
100 gramm yalpiz | |
2 bog' jag'-jag' | |
1 bog' shivit | |
1 bog' mator ko'kati | |
2-3 dona piyoz | |
ta'bga qarab dumba yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Iliq suvga tuzni solib aralashtiramiz.
Unni elab olamiz, ustidan namakobni solib, o'rtacha yumshoqlikdagi, qo'lga yopishmaydigan xamir qoramiz.
Xamirni yaxshil;ab mushtlab, ustidan o'simlik yog'i surtamiz va ustini yopib, 30 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
Ko'katlarni yuvib, hammasini to'g'rab olamiz.
Piyozlarni ham mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.
Hammasini bitta idishga solib, tuz va murch sepamiz.
Yaxshilab aralashtiramiz.
Xamirni olib yupqa yoyamiz.
Uni 10x10 sm kattalikda kesib chiqamiz.
O'rtasiga 1.5-2 osh qoshiqdan asos solamiz va to'rtburchak qilib tugamiz.
Chokli tomonini pastga qaratib, patnisga teramiz.
Gaz pechi patnisini yog'lang yoki pergament qog'oz to'shang.
Ustiga tuxum sarig'i surtamiz va kunjut sepamiz.
180 C darajada 30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
700 gramm un | |
230 millilitr iliq suv | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
20 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
2 bog' ismaloq | |
100 gramm yalpiz | |
2 bog' jag'-jag' | |
1 bog' shivit | |
1 bog' mator ko'kati | |
2-3 dona piyoz | |
ta'bga qarab dumba yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |