Kavatakli osh (tok oshi)
Masalliqlar:
-
600 gramm mol yoki qo'y go'shti
-
100 gramm dumba yog'i
-
500 gramm qizil sabzi
-
2 ta piyoz
-
750 gramm "lazer" guruchi
-
150 millilitr o'simlik yog'i
-
1 osh qoshiq tuz
-
2 choy qoshiq zira
-
Kavatak uchun
-
60 ta tok barglari
-
3 ta piyoz
-
500 gramm mol go'shtidan qiyma
-
2 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq zira
-
500 millilitr suv
Yo’nalishlar
Ajoyib kavatakli oshni tayyorlashni sizga tavsiya qilamiz.
Ma’lumki, yangi tok barglari juda foydali va ulardan turli-xil taomlar tayyorlasa bo’ladi. Masalan, dunyoga mashhur do’lma, bizda esa o’zbekcha kavatak bor (bu nom ko’proq vodiyda ishlatiladi). Ular bir biridan tayyorlanish uslubi bilan farq qiladi. Kavatak oshning ichida pishiriladi, va go’sht o’rnini bosa oladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 95 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
600 gramm mol yoki qo'y go'shti | |
100 gramm dumba yog'i | |
500 gramm qizil sabzi | |
2 ta piyoz | |
750 gramm "lazer" guruchi | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
1 osh qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq zira | |
Kavatak uchun |
|
60 ta tok barglari | |
3 ta piyoz | |
500 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq zira | |
500 millilitr suv |
Kavatak tayyorlaymiz
Idishga qiyma solamiz, so’ng mayda to’g’ralgan piyoz va ziravorlar qo’shamiz.
Tok barglarini yuvib olamiz. Katta va eski barglarni yumshatish uchun qaynaq suvga solamiz, yangi barglar esa mayin bo’ladi, shuning uchun ularni solish shart emas.
Har bir barg ustiga biroz qiyma solamiz.
Bargning chekkalarini o’rtaga buklab, pastdan tepaga aylantirib tugamiz. Tayyor kavataklarni, ochilib ketmasligi uchun, o’rtasini ignada teshib ipga o’tkazamiz. Ipning uchlarini bog’laymiz.
Osh tayyorlaymiz
Guruchni bir necha marta sovuq suvda yuvib, 20-25 daqiqaga toza suvda qoldiramiz.
Qozonni olovga qo’yib qizdiramiz. Dumba yog’ini eritib, jizzalarni likopchaga olib qo’yamiz.
Eritilgan yog’ga o’simlik yog’ini qo’shamiz va qizdiramiz.
Go’shtni katta bo’laklarga bo’lib, qozonga solib yaxshi qo’vuramiz.
Ustiga yarim oy shaklida to’g’ralgan piyoz va tuz qo’shib qizartirib qo’vuramiz.
So’ngra mayda kertilgan sabzini qo’shamiz.
Sabzi qovurilgandan keyin ustiga suv, zira qo’shib qaynatamiz.
Zirvak yaxshi qaynagandan so’ng, ustiga kavatakni solib, 20-25 daqiqa mobaynida o’rtacha olovda pishiramiz.
25 daqiqa o’tgach kavataklarni qozondan olib qo’yamiz.
Guruch suvini to’kib, qozonga solamiz va ustini berkitadigan qilib suv quyamiz.
Taxminan 10-15 daqiqa, suv tugaguncha qaynatamiz. Suv miqdorini tekshirish uchun oshning ichida, taxta tayoqcha yoki qoshiq yordamida, bir nechta teshik hosil qilamiz, va unga qarab suv tugaganini tushunamiz.
Suv tugagandan so’ng, zira sepamiz va kavataklarni solamiz. Ustini yaxshi berkitamiz va 10-15 daqiqa past olovda, guruch pishgunga qadar, dimlaymiz.
Osh tayyor bo’lganda, qozondan go’sht va kavatakni chiqarib olamiz. Go’shtni mayda to’g’rab, kavataklarni ipdan tushuramiz.
Masalliqlar:
600 gramm mol yoki qo'y go'shti | |
100 gramm dumba yog'i | |
500 gramm qizil sabzi | |
2 ta piyoz | |
750 gramm "lazer" guruchi | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
1 osh qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq zira | |
Kavatak uchun |
|
60 ta tok barglari | |
3 ta piyoz | |
500 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq zira | |
500 millilitr suv |