fbpx
Kartoshkali nokki (chuchvara)

Kartoshkali nokki (chuchvara)

Taomlari:

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Nokkilar deb – italyancha «dangasa» chuchvaralarga aytiladi. Ular ichida eng ommalashgani esa kartoshkali nokkilar hisoblanarkan. Aytgancha, Italiyada nokkilarni pastalar qatoriga qo’shisharkan va shuning uchun ham ularni har xil qaylalar bilan birga iste’mol qilishar ekanlar.

Nokki asosiy ovqat o’rnini ham, ovqatga qo’shimcha gazak sifatida ham iste’mol qilinadi. Biz bu taomni «Alfredo» qaylasi bilan birga iste’mol qilishni tavsiya qilamiz.

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm kartoshka
150 gramm un
1 ta tuxum sarig'i
ta'bga qarab maydalangan muskat yong'og'i
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugallandi

Kartoshkani tuzli suvda qaynatib olamiz yoki zar qog'ozga o'rab 180 C da gaz pechida bir soat davomida pishirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Pishgan kartoshkani po'stini archib, pyure holatiga keltiramiz.

Pyurega tuxum sarig'ini solib, ustidan ziravorlarni sepamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Ustidan un solib, xamir qoramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Stolga ko'proq un sepib, xamirni qo'yamiz.

Xamirga 1.5-2 sm qalinlikdagi kolbasa shaklini beramiz va ularni ham 2 sm qalinlikda bo'lakchalarga bo'lib chiqamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Nokkilar qaylani o'ziga yaxshiroq shimib olishi uchun ularni sanchqi yordamida biroz teshamiz yoki barmog'imiz bilan ustiga bosib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qaynayotgan tuzli suvga xamirchalarni solamiz va pishirib olamiz.

Xamir bo'lakchalari suv sathiga ko'tarilgandan so'ng, yana yarim daqiqa davomida ushlab turamiz va suzib olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Pishgan nokkilarni birdan issiq qaylaga solamiz.

Yoki shunchaki ustidan sariyog' solib, parmezan yoki xohlagan turdagi qattiq pishloqdan olib, qirg'ichdan o'tkazamiz va ustidan sepamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Pishirilmagan nokkilarni esa muzlatgichda saqlab, xohlagan vaqtingiz olib qaynating va iste'mol qiling. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • Portsiya 4
  • Oddiy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm kartoshka
150 gramm un
1 ta tuxum sarig'i
ta'bga qarab maydalangan muskat yong'og'i
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Videoretsept: Cheburek
keyingi
Batafsil fotoretsept: Bozor xonim

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.