fbpx
Ispancha «churros» shirinligi

Ispancha «churros» shirinligi

Masalliqlar:

  • Jigarrang shakari uchun:

  • Shokoladli qaylasiga:

Yo’nalishlar

Churros — an’anaviy spancha shirinlik bo’lib, u qaynatma xamirdan tayyorlaniladi va ko’p miqdordagi yog’da qovurib olinadi. So’ng dolchin va shakar aralashmasiga botirilib, har xil qaylalarga botirilib, iste’mol qilinadi.

Tayyorlaniladigan salatga taxminan 22 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

250 millilitr suv
110 gramm yumshatilgan sariyog'
1/2 choy qoshiq vanilin
1/2 choy qoshiq tuz
135 gramm un
3 ta tuxum
700-800 millilitr o'simlik yog'i
Jigarrang shakari uchun:
50 gramm shakar
1/2 choy qoshiq dolchin
Shokoladli qaylasiga:
100 gramm shokoladli plitka
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
Qadam 1
Tugallandi

Qozonchaga suv quyamiz, vanilin, sariyog' va tuz solib, gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Gazdan olib, unni solamiz va tezda aralashtirib olamiz. So'ng yana 2 daqiqaga gazga qo'yib, muntazam aralashtirib turamiz. Shunda ortiqcha suyuqligi bug'lanib ketadi.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni sovutib, so'ng boshqa idishga olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Ikkita tuxumni solib, mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Qolgan bitta tuxumni alohida idishga solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz va ko'pirtirishni to'xtatmay, xamir bilan birlashtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni qandolatchilik qopchasiga solamiz va "yulduzcha" uchligini qo'yamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qozonni gazga qo'yib, o'simlik yog'ini quyamiz. Yog'ning sathi 5 sm dan kam bo'lmasligi lozim.

Qadam 8
Tugallandi

Yog' yaxshilab qizigandan so'ng esa pishiriq qopchasidan to'g'ri yog'ga xamirlarni siqib chiqaramiz va qaychida kesamiz. Ikkala tomonini 2 daqiqadan qovuramiz. Bir martada 2-3 dan ko'p solish kerak emas.

Qadam 9
Tugallandi

Qovurilgan pishiriqlarni qog'oz sochiq ustiga solamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Shakar va dolchinni aralashtirib, churroslarni ularga botirib chiqamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Shokoladli qayla

Shokoladni suv bug'ida ertib olamiz. So'ng qaymoqni solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Mazali shirinliklarni issiqligida dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

250 millilitr suv
110 gramm yumshatilgan sariyog'
1/2 choy qoshiq vanilin
1/2 choy qoshiq tuz
135 gramm un
3 ta tuxum
700-800 millilitr o'simlik yog'i
Jigarrang shakari uchun:
50 gramm shakar
1/2 choy qoshiq dolchin
Shokoladli qaylasiga:
100 gramm shokoladli plitka
100 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
oldingi
«Zebra» fitnes-chizkeyki
keyingi
Banan-karamelli pirog

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.