Go’sht va kartoshkali pirog
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
600-700 gramm un
-
200 gramm margarin yoki sariyog'
-
200 gramm smetana
-
150 gramm kefir
-
1 choy qoshiq qabartma
-
ta'bga ko'ra tuz
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
-
Asosiga:
-
300 gramm mol go'shtidan qiyma
-
2 ta kartoshka
-
2 ta piyoz
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Mazali va xushbo’y ifori bilan butun uyimizni to’ldiruvchi pirogdan tayyorlab ko’rganmisiz? Yo’q bo’lsa, unda hozir ayni muddao!
Bugun biz ana shunday ajoyib yegulikdan pishirib ko’rdik va sizlarga ham ilindik! Marhamat, tayyoralash jarayoni bilan to’liq tanishib oling!
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
600-700 gramm un | |
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
200 gramm smetana | |
150 gramm kefir | |
1 choy qoshiq qabartma | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
Asosiga: |
|
300 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 ta kartoshka | |
2 ta piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Asosi uchun
Kartoshka va piyozni mayda to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz.
Qiyma bilan aralashtirib olamiz.
Asos uchun kerakli barcha masalliqlarni idishga solib aralashtirib olamiz.
Tuz va murchini rostlaymiz.
Xamiri uchun
Unga tuz va qabartmani solib, aralashtirib olamiz.
Muzdek sariyog'ni qirg'ichning katta tishidan chiqaramiz va un bilan aralashtirib olamiz.
Xamirni ikkiga bo'lamiz: bittasi sal kattaroq.
Kattaroq xamirni olib yoyamiz. Pergament qog'oz tp'shalgan patnisga qo'yamiz.
Ortiqcha havo chiqib ketishi pirogni ustini bir nechta joyini sanchqi yordamida teshib chiqamiz.
Tuxum sarig'ini surtamiz.
Pirogni 40-45 daqiqa davomida 180 C da pishirib olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
600-700 gramm un | |
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
200 gramm smetana | |
150 gramm kefir | |
1 choy qoshiq qabartma | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
Asosiga: |
|
300 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 ta kartoshka | |
2 ta piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch |
6 Sharhlar Hide Comments
Judayam mazali 5 boho ???
Zot
Izohingiz uchun raxmat!
Qabartma nima u
Разрыхлитель*)
Rahmat ajoyib retsept uchun. Juda ajoyib chiqdi. Ishilarga rivoj tiliman