Frutkeyk
Masalliqlar:
-
150 gramm sariyog'
-
150 gramm shakar
-
5 ta tuxum
-
700 gramm quritilgan mevalar aralashmasibizda quritilgan xurmo, olxo'ri va turshak
-
100 gramm yong'oq
-
1 osh qoshiq asal
-
1 ta limon po'sti
-
185 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma
-
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
0.5 choy qoshiq maydalangan dolchin
-
50 gramm tozalangan xandon pista
-
Qiyom
-
200 gramm shakar
-
200 millilitr suv
-
2 ta yulduzcha badyan
-
2 ta tayoqcha dolchin
-
4 dona urug'cha kardamon
Yo’nalishlar
Frutkeyk – bu Amerika va Yevropada ommalashgan, asosan rojdestvo bayramida pishiriladigan mazali keksdir. Quritilgan mevalardan ko’proq solinishi tufayli ham bu pishiriq xushbo’y hid va chiroyli ko’rinish aks etadi.Ba’zi bir manbalarda bunday quritilgan mevalarni bir necha hafta davomida romga botirib qo’yish keragligini aytishadi. Bizning retseptda bunga hojat yo’q – keksni ustidan biz mazali qiyom quyamiz.
Masalliqlar:
150 gramm sariyog' | |
150 gramm shakar | |
5 ta tuxum | |
700 gramm quritilgan mevalar aralashmasi | |
100 gramm yong'oq | |
1 osh qoshiq asal | |
1 ta limon po'sti | |
185 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
0.5 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
50 gramm tozalangan xandon pista | |
Qiyom |
|
200 gramm shakar | |
200 millilitr suv | |
2 ta yulduzcha badyan | |
2 ta tayoqcha dolchin | |
4 dona urug'cha kardamon |
Quritilgan mevalar to'g'raladi, yong'oq blender yordamida maydalaniladi.
To'g'ralgan mevalar va yong'oq aralashtiriladi.
Un dolchin, istemol sodasi va qabartma bilan aralashtiriladi.
Xona haroratidagi sariyog' shakar bilan yaxshilab ko'pirtiriladi.
So'ng ustidan bitta-bitta tuxum solinadi va yaxshilab aralashtiriladi.
Tayyor massaga quritilgan mevalar aralashmasi, yong'oq, asal va qirg'ichdan o'tkazilgan limon po'sti solinadi. Yaxshilab aralashtiriladi.
So'ng ustidan unli aralashma solinadi.
Gaz pechida 175 C da 25 daqiqa davomida pishirib olinadi.
Qiyom
Keks pishgunicha qiyomni tayyorlab olamiz.
Shakar va suv aralashtiriladi va qizdirishga gaz plita ustiga qo'yiladi.
Qiyom qaynashni boshlaganda barcha ziravorlar solinadi va past olovda 10 minutcha qaynatiladi.
Pishgan keks usti yog'ochli cho'pchalarda usti teshiladi va ustidan qiyom quyib chiqiladi.
Keks kamida 5-6 soatga chetga olib qo'yiladi, ustini yelim qog'oz bilan yopib bir kechaga sovutgichga qo'yilsa undanda yaxshi bo'ladi. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
150 gramm sariyog' | |
150 gramm shakar | |
5 ta tuxum | |
700 gramm quritilgan mevalar aralashmasi | |
100 gramm yong'oq | |
1 osh qoshiq asal | |
1 ta limon po'sti | |
185 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
0.5 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
50 gramm tozalangan xandon pista | |
Qiyom |
|
200 gramm shakar | |
200 millilitr suv | |
2 ta yulduzcha badyan | |
2 ta tayoqcha dolchin | |
4 dona urug'cha kardamon |