Falafel’ (no’xatli koptokchalar)
Masalliqlar:
-
400 gramm ivitilgan nut no'xati
-
80 gramm oq non
-
100 gramm qizil piyoz
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil
-
20 gramm petrushka
-
20 gramm kashnich
-
4 osh qoshiq un
-
1 choy qoshiq qabartma
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
Qaylasiga:
-
200 gramm smetana
-
10 gramm yalpiz
Yo’nalishlar
Falafel’ — arablarning an’anaviy taomlaridan biri hisoblanib, qorinni uzoq vaqtgacha to’q tutishi va oqsilga boyligi bilan juda sevimlidir.
Tishlaganda bunday koptokchalarning ichi yorqin yashil rangda ekanligiga guvoh bo’lasiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 45 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
400 gramm ivitilgan nut no'xati | |
80 gramm oq non | |
100 gramm qizil piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil | |
20 gramm petrushka | |
20 gramm kashnich | |
4 osh qoshiq un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
Qaylasiga: |
|
200 gramm smetana | |
10 gramm yalpiz |
Ko'katlar, sarimsoq piyoz va piyozni o'rtacha kattalikda to'g'raymiz. Nonni esa bo'laklarga bo'lamiz.
Kattaroq tog'orachaga ivitilgan no'xat, piyoz, sarimsoq piyoz, ko'katlar, zanjabil va non bo'laklarini solamiz. Blenderda silliq holatga kirgunicha maydalab olamiz. Tuz va murch sepamiz.
Un va qabartmani solamiz. Aralashtirib, koptokchalar yasab chiqamiz.
Qozon yoki chuqurroq tovaga yog' quyib qizdiramiz. So'ng 2-3 tadan falafellardan solib, tillarangga kirgunicha ikkala tomonidan qovurib olamiz. Bunga taxminan 4-6 daqiqa vaqt ketadi.
So'ng ularni qog'oz sochiq (salfetka) ustiga terib chiqamiz.
Qaylasiga:
Yalpiz yaproqchalarini to'g'rab, smetana bilan aralashtirib olamiz va falafellar bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
400 gramm ivitilgan nut no'xati | |
80 gramm oq non | |
100 gramm qizil piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil | |
20 gramm petrushka | |
20 gramm kashnich | |
4 osh qoshiq un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
Qaylasiga: |
|
200 gramm smetana | |
10 gramm yalpiz |