Chimchi – koreyscha karamli salat
Masalliqlar:
-
3-4 kilo pekin karami
-
2 osh qoshiq "alanga" ziravorlarachchiq qalampir, sarimsoqpiyoz va tuz aralashmasi
-
300-400 gramm tuz
Yo’nalishlar
Chimchi – koreys oshxonasining eng ommalashgan yeguliklaridan biri hisoblanadi. Tayyorlash jarayoni umuman qiyinchilik tug’dirmaydi va bizlarning afsonaviy retseptimiz bu ishni uddalashingizga ko’maklashadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 15 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
3-4 kilo pekin karami | |
2 osh qoshiq "alanga" ziravorlar | |
300-400 gramm tuz |
Karamlarni ikkiga yoki to'rt bo'lakka bo'lib olamiz.
Har bir karam qavatini asta-sekinlik bilan ochib tuz sepib chiqamiz. Karamning qalin joylariga tuz ko'proq ketadi.
Karamning kesilgan joylarini pastga qilib, kattaroq sirli idishga terib chiqamiz. Ustidan karamning yarmigacha sovuq suv quyamiz va ustini kattaroq lagan bilan yopamiz. So:ng ustidan og'irriq narsa, masalan, suv to'ldirilgan 3 litrli banka qo'yamiz.
So'ng karamlarni olib, tuzini yuvib tashlaymiz va o'zimizga qulay kattalikda to'g'raymiz. Qulayroq idishga solamiz.
Achchiq qalampir va sarimsoqpiyozni teng hajmda olamiz, qalampirni urug'chalaridan tozalab, sarimsoqpiyoz bilan birga go'shtqiymalagichdan chiqaramiz. So'ng tuz solib aralashtiramiz.
Karamga qalampirli aralashmamizdan solib, yaxshilab aralashtirib olamiz. Va bir sutka xona haroratida qoldiramiz.
So'ng tayyor bo'lgan salatni sovutgichga olib qo'yamiz. Chimchi salatini sovutgichda 1 oygacha saqlash mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
3-4 kilo pekin karami | |
2 osh qoshiq "alanga" ziravorlar | |
300-400 gramm tuz |
1 Sharhlar Hide Comments
Tuzlab suv qo’ygandan so’ng qancha muddat turishini yozilmagan