Chalpak
Masalliqlar:
-
400 gramm un
-
170 millilitr suv
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 ta tuxum
-
2 osh qoshiq+qovurish uchun 200 millilitr o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Chalpaklar asosan oddiy oshxamirdan tayyorlanib, yupqa yoyiladi va bu yupqa pishiriqlarni ko’proq yog’da qovurib olamiz.
Chalpaklarning kattaligini tovangizning hajmiga qarab yoyasiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 5 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
400 gramm un | |
170 millilitr suv | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 ta tuxum | |
2 osh qoshiq+qovurish uchun 200 millilitr o'simlik yog'i |
Xona haroratidagi suvga tuzni solamiz va aralashtiramiz.
Chuqurroq idishga unni solamiz, ortidan tuxum, o'simlik yog'i, tuzli suvni solamiz o'rtacha yumshoqlikdagi oshxamir qoramiz. Yaxshilab mushtlab, ustini yopamiz va 30 daqiqa tindirib qo'yamiz.
So'ng xamirni olib, 12-15 ta teng bo'lakchalarga bo'lamiz. Har bir bo'lakchani aylana shaklda yupqa qilib yoyamiz.
Yaxshi qizigan yog'ga solib, ikki tomonidan qovurib olamiz.
Pishgan chalpaklarni likopchaga terib, issiqligida iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
400 gramm un | |
170 millilitr suv | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 ta tuxum | |
2 osh qoshiq+qovurish uchun 200 millilitr o'simlik yog'i |