fbpx
«Calzone» pitsasi

«Calzone» pitsasi

Masalliqlar:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Pitsalar har xil ko’rinishda bo’ladi. Ammo tayyorlash texnikasi o’sha-o’sha: xamir yoyilib, masalliqlari teriladi. 

Bugun bizlar usti yopiq pitsa tayyorlashga qaror qildik.

Masalliqlar:

200 gramm un
125 millilitr iliq suv
15 gramm tirik xamirturush
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq tuz
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
Asosiga:
200 gramm pishloq
100 gramm dudlangan kolbasa
2 osh qoshiq pomidor pastasi
sepish uchun oregano
1 dona bulg'or qalampiri
Qadam 1
Tugallandi

Iliq suga tuz va shakarni soli eritamiz. Ustidan xamirturushni soli, 10 daqiqaga tindirib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tog'orachaga un, o'simlik yog'i a oparani solamiz a yumshoqqina xamir qorib olamiz. Xamirni o'ra, 15 daqiqa tindiri qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Bu vaqt mobaynida kolbasa va bulg'or qalampirini yupqa uzunchoq shaklda to'g'raymiz. Pishloqni qirg'ichdan chiqaramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni 3-4 mm qalinlikda yoyamiz, teng yarmiga pomidor pastasidan surtamiz va to'g'ralgan masalliqlarni solib, pishloqni sepamiz.

Qadam 5
Tugallandi

250 C darajada qizdirilgan gaz pechida 7-8 daqiqa davomida pishiro olamiz. Ta'bga qara tortishdan oldin, balzamli sirka quyib, oregano sepamiz va dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

200 gramm un
125 millilitr iliq suv
15 gramm tirik xamirturush
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq tuz
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
Asosiga:
200 gramm pishloq
100 gramm dudlangan kolbasa
2 osh qoshiq pomidor pastasi
sepish uchun oregano
1 dona bulg'or qalampiri
oldingi
Qo’ziqorin bilan pishirilgan grechkali lapsha
keyingi
Multivarkada pishirilgan behi va go’shtli taom

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.