«Calzone» pitsasi
Masalliqlar:
-
200 gramm un
-
125 millilitr iliq suv
-
15 gramm tirik xamirturush
-
1 choy qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq tuz
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
200 gramm pishloq
-
100 gramm dudlangan kolbasa
-
2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
sepish uchun oregano
-
1 dona bulg'or qalampiri
Yo’nalishlar
Pitsalar har xil ko’rinishda bo’ladi. Ammo tayyorlash texnikasi o’sha-o’sha: xamir yoyilib, masalliqlari teriladi.
Bugun bizlar usti yopiq pitsa tayyorlashga qaror qildik.
Masalliqlar:
200 gramm un | |
125 millilitr iliq suv | |
15 gramm tirik xamirturush | |
1 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
200 gramm pishloq | |
100 gramm dudlangan kolbasa | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
sepish uchun oregano | |
1 dona bulg'or qalampiri |
Iliq suga tuz va shakarni soli eritamiz. Ustidan xamirturushni soli, 10 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
Tog'orachaga un, o'simlik yog'i a oparani solamiz a yumshoqqina xamir qorib olamiz. Xamirni o'ra, 15 daqiqa tindiri qo'yamiz.
Bu vaqt mobaynida kolbasa va bulg'or qalampirini yupqa uzunchoq shaklda to'g'raymiz. Pishloqni qirg'ichdan chiqaramiz.
Xamirni 3-4 mm qalinlikda yoyamiz, teng yarmiga pomidor pastasidan surtamiz va to'g'ralgan masalliqlarni solib, pishloqni sepamiz.
250 C darajada qizdirilgan gaz pechida 7-8 daqiqa davomida pishiro olamiz. Ta'bga qara tortishdan oldin, balzamli sirka quyib, oregano sepamiz va dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm un | |
125 millilitr iliq suv | |
15 gramm tirik xamirturush | |
1 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
200 gramm pishloq | |
100 gramm dudlangan kolbasa | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
sepish uchun oregano | |
1 dona bulg'or qalampiri |