fbpx
Boloneze pitsa-ruleti

Boloneze pitsa-ruleti

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Italiyadan pitsaning oddiy retseptini qarshi oling. Oson tayyorlanadigan, mazali va o’zining noodatiy ko’rinishi bilan barchani o’ziga rom etuvchi ajoyib taom.

Albatta tayyorlab ko’ring!

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Qadam 1
Tugallandi

Piyozni mayda to'g'rab, sarimsoqpiyozni maydalaymiz.

Qadam 2
Tugallandi

Piyoz va sarimsoqpiyozni zaytun moyida qizartirib qovurib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Qiyma solib, baland olovda yaxshilab qizargunicha qovuramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tuz, murch solib,pomidorlarni ajralib chiqqan sharbati bilan solamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng olovini o'rtacha qilib pasaytirib, aralashtirib turgan holda 15 daqiqa pishiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Qayla quyuqlashishi kerak. Olovdan olib, sovutamiz.

Gaz pechini 220 C darajagacha qizdiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Motsarellani qirg'ichning yirik tishidan o'tkazamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Gaz pechi patnisini pergament qog'ozi bilan qoplab, yog'laymiz.

Qadam 8
Tugallandi

Xamirni yupqa qilib yoyib, ustiga go'shtli qaylani quyib, motsarellani sepamiz va ehtiyotkorlik bilan rulet shaklida o'raymiz.

Qadam 9
Tugallandi

Xamir tugagan joyini yaxshilab bir-biriga yopishtiramiz va yopishgan tomonini pastga qilib, stol ustiga qo'yamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Ruletni qalinligi 2 sm bo'lgan dumaloq shakildagi bo'laklarga bo'lamiz.
Bo'laklarni gaz pechi patnisiga bir-biridan uzoqroq masofada joylashtirib chiqamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Mini-pitsalarni qizigan gaz pechida pishguni va usti qizargunicha 10-12 daqiqa pishirib olamiz.

Dasturxonga tortishdan avval har bir bo'lakka zaytun moyi sepib, rayxon shoxchalari bilan bezatamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 50 daqiqa
  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 220 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
oldingi
Batafsil fotoretsept: limonli keks
keyingi
Klassik «Uxa» baliqli sho’rvasi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.