fbpx
Bezega ega olxo’rili pirog

Bezega ega olxo’rili pirog

Masalliqlar:

  • xamiriga

  • asosiga

Yo’nalishlar

Ajoyib pirog retsepti – asosini esa o’z ta’bingiz va mavsumga qarab o’zgartiring va har safar oila a’zolaringiz va o’zingizga yoqadigan yangicha ta’mga ega bo’ling.

Ushbu retsept bo’yicha xamirni ko’proq qilib, muzlatgich muzxonasida saqlash mumkin. Pishirishdan bir kun oldin uni muzlatgichga olib qo’ying va asosini tayyorlang, shu bilan birga vaqtingizni tejang.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 11 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiriga
200 gramm un
100 gramm margarin yoki sariyog'
50 gramm shakar
3 ta tuxum sarig'i
1 osh qoshiq muzdek suv
asosiga
3 ta tuxum oqi
200 gramm shakar
500 gramm olxo'ri
3 osh qoshiq kraxmal
Qadam 1
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Un, shakar va sovuq sariyog'ni kombayn yordamida mayda uvoq shakliga keltirib olamiz. Agar kombayn bo'lmasa, mikserdan, xamir uchun mo'ljallangan tishlarini qo'ygan holda foydalanishingiz mumkin.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxum sarig'ini qo'shamiz va kombayn (mikser) yordamida xamirni dumaloq shakliga keltirib olamiz. Agar xamir hosil bo'lmasa, muzdek suv qo'shamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tayyor xamirni yoyib, qolipga joylashtiramiz. Biz diametri 22-24 smli qolipdan foydalandik.

Tavsiya: xamirni yoyayotganda uni 2 ta pergament qog'ozi yoki yopishqoq plyonka orasiga qo'ysa, xamir oson yoyiladi.

Qadam 4
Tugallandi

Asosini tayyorlaymiz:

Olxo'rini danagidan ajratib, istalgan shaklda to'g'raymiz. Pishganidan so'ng bo'laklari katta bo'lib, qolishi uchun yaxshisi mayda to'g'ramagan ma'qul.

Qadam 5
Tugallandi

Yoyilgan xamirga kraxmal sepib, ustiga olxo'rilarni qo'yamiz.
Bu issiq gaz pechida olxo'ridan chiqadigan suv oqib ketmay, jelesimon bo'lishi, xamir esa yaxshi pishishi uchun kerak.

Qadam 6
Tugallandi

Tuxum oqi va shakarni qattiq pik holatiga kelgunicha ko'pirtiramiz.

Merengani olxo'ri ustidan qo'yib, tekkislaymiz.

Qadam 7
Tugallandi

170 C darajada qizdirilgan gaz pechiga tahminan 30-40 daqiqaga yuboramiz. Beze va xamir pishganiga qarab pirogni olishimiz mumkin.

Qadam 8
Tugallandi

Pirog tayyor bo'lganidan so'ng, gaz pechini o'chirib, pirog merengasi cho'kib qolmasligi uchun pech eshigini ochiq qoldirgan holda sovutamiz.

Yoqimli ishtaha!

Rasmiy instagram sahifasi:artel_official

Rasmiy instagram sahifasi (uy uchun kichik jihozlar):artel_mbt

Reklama huquqi ostida

  • 1 soat 10 daqiqa
  • Portsiya 6
  • Oddiy
  • 170 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiriga
200 gramm un
100 gramm margarin yoki sariyog'
50 gramm shakar
3 ta tuxum sarig'i
1 osh qoshiq muzdek suv
asosiga
3 ta tuxum oqi
200 gramm shakar
500 gramm olxo'ri
3 osh qoshiq kraxmal
oldingi
Videoretsept: ikki xil asosga ega pirog
keyingi
Videoretsept: guruch va bodringli salat

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.