Batafsil fotoretsept: Turkcha paxlava
Masalliqlar:
-
Qiyomiga:
-
2 piyola shakar
-
2 piyola suv
-
5 tomchi limon sharbati
-
Xamiriga:
-
3 piyola un
-
2 ta tuxum
-
100 millilitr sut
-
100 gramm eritilgan sariyog'
-
bir chimdim tuz
-
1 osh qoshiq 9% li sirka
-
0.5 choy qoshiq qabartma
-
150 gramm kraxmal
-
Asosiga:
-
200 gramm maydalangan yong'oq
-
Ustiga:
-
100 gramm eritilgan sariyog'
-
bezatish uchun tozalangan xandon pista
Yo’nalishlar
Siz biron marta turkcha paxlavadan tayyorlab ko’rganmisiz? Unda shoshiling, biz bugun shunday ajoyib shirinlikdan tayyorladik. Og’izda erib ketuvchi bu shirinlik, sizning pazandachilik san’atidagi ochilmagan qirralaringizni ochib berishi shubhasiz!
Baklava deb nomlaniluvchi bu pishiriq turk oshxonasining eng sevimli shirinliklari qatoriga kirishi bejiz emasdir. Shunday ekan kelinglar, endi ishni boshlasak! Asosiysi, kayfiyatimizni ko’tarib olamiz, chunki yaxshi kayfiyat mazali taom garovi sanaladi!
Masalliqlar:
Qiyomiga: |
|
2 piyola shakar | |
2 piyola suv | |
5 tomchi limon sharbati | |
Xamiriga: |
|
3 piyola un | |
2 ta tuxum | |
100 millilitr sut | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
bir chimdim tuz | |
1 osh qoshiq 9% li sirka | |
0.5 choy qoshiq qabartma | |
150 gramm kraxmal | |
Asosiga: |
|
200 gramm maydalangan yong'oq | |
Ustiga: |
|
100 gramm eritilgan sariyog' | |
bezatish uchun tozalangan xandon pista |
Ustidan eritilgan sariyog'ni iloji boricha hamma joyiga quyib chiqamiz.
Eslatma: eritilgan sariyog' ostida oqimtir modda, ya'ni uning qaymog'i hosil bo'ladi. Ana shu qaymog'ini iloji boricha ishlatmaslikka harakat qiling, aks holda u pishirish jarayonida qorayib qoladi va paxlavamizga chiroyli bo'lmagan ko'rinish baxsh etadi.
Paxlavamizni olib dasturxonga tortishingiz mumkin, yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Qiyomiga: |
|
2 piyola shakar | |
2 piyola suv | |
5 tomchi limon sharbati | |
Xamiriga: |
|
3 piyola un | |
2 ta tuxum | |
100 millilitr sut | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
bir chimdim tuz | |
1 osh qoshiq 9% li sirka | |
0.5 choy qoshiq qabartma | |
150 gramm kraxmal | |
Asosiga: |
|
200 gramm maydalangan yong'oq | |
Ustiga: |
|
100 gramm eritilgan sariyog' | |
bezatish uchun tozalangan xandon pista |
17 Sharhlar Hide Comments
Asal qoshilmidimi
Yo’q faqat shakarli qiyom qlib qoshasiz manimcha
Kraxmal bilan yoyish shartmi?
Assalomu aleykum! Ha kraxmal bilan yoysangiz, yoyish ham oson kechib, pishish jarayonida ham bir-biriga yopishib qolmaydi.
Qabartma razrexlitelmi?
Assalomu aleykum! Ha, razrixlitel’)
Xamirga tuxumni faqat sarigʻi solinadimi yoʻ oqiyam qoʻshiladimi
Assalomu aleykum! Xamirga 2 ta utun tuxum solinadi, ya’ni oqi va sarig’i birgalikda 🙂
Limon sharbati solish shartmi?
Assalomu aleykum! Ha solish kerak 🙂
Sut va qabartma iwlatmasa bóladimi
Assalomu alaykum. Yo’q, ushbu mahsulotlarni ishlatishingiz shart)
Assalom aleykum. Zira.uz loyihasi barchangizga Ramazon oyi muborak bulsin. Paxlava pishganda qavatlari ham yaxshi pishadimi yani hamir bulib qolmiydimi
Assalomu alaykum.Rahmat sizga ham Ramazon oyi qutlug’ kelgan bo’lsin. Xamir yupqa yoyilsa albatta yaxshi pishadi)
Raxmat.Albatta tayyorlab kuraman.Zira uz mening sevimli loyiham.Siz bilan haqiqiy pazandaga aylanyapman.Hammasi uchun raxmat.
Assalomu alaykum hamir likopchadan kattaroq qilib yoyilsin deyildi 24 qavati shunday bo’lsa patnis kattaligida chiqdiku…
Assalomu alaykum, uzr sovolizga tushunmadim