fbpx
Baqlajonli ikra

Baqlajonli ikra

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Baqlajonli ikra ko’pchilikning eng sevimli yeguliklaridan biri bo’lib, deyarli hamma uni qishga yopib qo’yishga harakat qiladi.

Ko’pchilikning o’z tayyorlaydigan retsepti bo’lib, ular turlichadir. Bugun bizlar ham sizlarga baqlajonli ikraning eng ishonchli, shu bilan birga mazali retseptini sizlarga taqdim etamiz.

Quyidagi masalliqlardan 1 litr tayyor ikra chiqadi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 10 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
4 ta baqlajon
4 ta qizil bulg'or qalampiri
2 ta piyoz
2 ta qizil sabzi
4-5 ta pomidor
4-5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
ta'bga qarab tuz va murch
1 choy qoshiq shakar
100 millilitr o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Barcha masalliqlarni yuvib, artamiz va pomidordan tashqari barchasini mayda to'rtburchak qilib to'g'rab olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Qozonga o'simlik yog'ini solib qizdiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Avval piyozni solib sal qizartirib olamiz.

So'ng bulg'or qalampiri va sabzini solib, o'rtacha olovda 3-5 daqiqa qovuramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Sabzavotlar yaxshilab qovurilganidan so'ng, baqlajonni solamiz va sharbatini chiqarisi uchun ozroq tuz sepamiz.

Taxminan 5 daqiqa qovuramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Pomidorlarni qirg'ichdan chiqaramiz. Po'sti qo'lingizda qolsin.

Qadam 6
Tugallandi

Qozonga solib, qaynash darajasiga keltiramiz. Qopqog'ini yopib, 40 daqiqa dimlab pishiramiz.

Ikraning tayyor bo'lishi sabzavotlarga va ularning miqdoriga ham bog'liq.

Qadam 7
Tugallandi

Agarda ikranng ustidan yog' tomchilari hosil bo'lsa, demak ikra deyarli tayyor.

Shu bosqichda, tuz, shakar, murch va maydalangan sarimsoqpiyozni solib aralashtiramiz.

Qopqog'ini yopib, yana 10 daqiqa pishiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Tayyor ikrani issiqligida sterillangan bankalarga solib yopamiz.

Muallif: Sitora

  • Portsiya 4
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
4 ta baqlajon
4 ta qizil bulg'or qalampiri
2 ta piyoz
2 ta qizil sabzi
4-5 ta pomidor
4-5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
ta'bga qarab tuz va murch
1 choy qoshiq shakar
100 millilitr o'simlik yog'i
oldingi
Xom tuxumlar qo’shilmagan Tiramisu
keyingi
Videoretsept: Turkcha simitlar

4 Sharhlar Hide Comments

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.