Ayron
Masalliqlar:
-
500 gramm suzma
-
1 litr toza ichimlik suvi
-
0,5 bog' yashil rayhon yaproqchalari
-
ta'bga qarab yalpiz
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Ayron bu ko’p asrlardan beri tayyorlab kelinadigan ichimlik bo’lib, u suzma yoki qatiqdan tayyorlaniladi. Ayron chanqoqni yaxshi bostiradi, shu bilan birga organizmni vitamin va minerallar bilan to’yintiradi.
Bunday yaxna ichimlikni uy sharoitida tayyorlash umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Ichimlikka taxminan 6 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtdagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm suzma | |
1 litr toza ichimlik suvi | |
0,5 bog' yashil rayhon yaproqchalari | |
ta'bga qarab yalpiz | |
ta'bga qarab tuz |
Blender yoki mikser yordamida suzma bilan suvni 2-3 daqiqa davomida ko'pirtiramiz.
Quyuq-suyuqligini ta'binizdan kelib chiqib belgilang.
Mayda to'g'raalgan rayhon va yalpizni solamiz.
Tuz va murch sepib, yaxshilab aralashtiramiz.
Sovutgichga qo'yib biroz sovutamiz, so'ng iste'mol qilamiz.
Ayronni sovutgichda bir kecha-kunduzdan ortiq saqlamang.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm suzma | |
1 litr toza ichimlik suvi | |
0,5 bog' yashil rayhon yaproqchalari | |
ta'bga qarab yalpiz | |
ta'bga qarab tuz |