Amerikancha olmali pirog
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
320 gramm un
-
2 osh qoshiq shakar
-
yarim choy qoshiq tuz
-
170 gramm muzdek sariyog'
-
170 gramm sovuqroq qaymoqli pishloq
-
3 osh qoshiq 35 %li yog'li qaymoq
-
Asosiga:
-
5-6 ta olma
-
100 gramm shakar
-
60 millilitr limon sharbati
-
2 choy qoshiq maydalangan dolchin
-
40 gramm un
-
yarim choy qoshiq maydalangan gvazdika
-
yarim choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i
-
Bezatish uchun:
-
surtish uchun tuxum sarig'i
-
sepish uchun shakar
-
sepish uchun maydalangan dolchin
Yo’nalishlar
Xamiri yupqa, ko’pgina asosli piroglarni bizlar juda yaxshi ko’ramiz. Amerikancha olmali pirog ham aynan shundaydir.
Olmalar dolchin va muskat yong’og’i bilan yaxshi uyg’unlashadi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 34 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
320 gramm un | |
2 osh qoshiq shakar | |
yarim choy qoshiq tuz | |
170 gramm muzdek sariyog' | |
170 gramm sovuqroq qaymoqli pishloq | |
3 osh qoshiq 35 %li yog'li qaymoq | |
Asosiga: |
|
5-6 ta olma | |
100 gramm shakar | |
60 millilitr limon sharbati | |
2 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
40 gramm un | |
yarim choy qoshiq maydalangan gvazdika | |
yarim choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i | |
Bezatish uchun: |
|
surtish uchun tuxum sarig'i | |
sepish uchun shakar | |
sepish uchun maydalangan dolchin |
Kattaroq idishga un, shakar va tuzni solamiz. Ustidan sariyog'ni qirg'ichdan chiqarib solamiz, qaymoqli pishloqni ham solamiz.
Xamirni yaxshilab ishqalab olamiz. 1 osh qoshiqdan qaymoq solib, xamir qorib olamiz.
Xamirni teng ikkifa bo'lib, yelim qog'ozga solamiz va 1 soatga sivutgichga olib qo'yamiz.
Xamirni bittasini olib, yupqa yoyamiz va aylanasi 24-26 sm li qolipga joylashtiramiz. So'ng sovutgichga olib qo'yamiz.
Olmalarni po'stini archib, qirg'ichning katta tishchasidan chiqaramiz. Kattaroq idishga olma, un, shakar, ziravorlarni solib, aralashtirib olamiz.
Yoyilgan xamir ustidan asosni solib tekislaymiz va ikkinchi xamirni ham yoyib, ustini yopamiz. Chetlarini yopishtiramiz va havo chiqishi uchun bir nechta joyini sal-sal kesamiz. Tuxum sarig'idan surtib, dolchin va shakardan sepamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 60 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
320 gramm un | |
2 osh qoshiq shakar | |
yarim choy qoshiq tuz | |
170 gramm muzdek sariyog' | |
170 gramm sovuqroq qaymoqli pishloq | |
3 osh qoshiq 35 %li yog'li qaymoq | |
Asosiga: |
|
5-6 ta olma | |
100 gramm shakar | |
60 millilitr limon sharbati | |
2 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
40 gramm un | |
yarim choy qoshiq maydalangan gvazdika | |
yarim choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i | |
Bezatish uchun: |
|
surtish uchun tuxum sarig'i | |
sepish uchun shakar | |
sepish uchun maydalangan dolchin |