Okroshka

Okroshka

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Yozning jazirama kunlarida ba’zan ishtaha umuman yo’qoladi. Shunday paytda ko’pchilikka sevimli bo’lgan yaxna sho’rva as qotadi.

Ana shunday yaxna sho’rvalardan biri bu – okroshka. Biz bugun qaynatilgan kolbasa, qatiq va mineral suv solib tayyorlaniladigan turini tayyorlaymiz.

Siz esa ta’bingizdan va uydagi mahsulotlardan kelib chiqqan holda qaynatilgan go’sht yoki tovuq go’shti solishingiz ham mumkin.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 22 000 so’m sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Adjust Servings:
250 gramm qaynatilgan kolbasa
3-4 ta qaynatilgan kartoshka
4 ta qaynatilgan tuxum
4 ta bodring
5 ta rediska
1 bog' shivit
1 bog' ko'k piyoz
1,5 litr kefir
ta'bga qarab mineralli suv
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugllandi

Kartoshkani yaxshilab yuvamiz, qaynatib pishiramiz. So'ng sovutib, po'stidan tozalab olamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Barcha masalliqlarni mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.

Qadam 3
Tugllandi

Bodringni to'rtburchak, ko'k piyoz va shivitni mayda to'g'raymiz.

Tuz sepib, ezgichda biroz ezsak, bodring va ko'katlarning suvi biroz chiqadi.

Qadam 4
Tugllandi

Ustidan qolgan barcha masalliqlarni va kefirni ham solamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Yaxshilab aralashtirib, tuz va murch sepamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Yaxna sho'rvaning quyuq-suyuqligini ta'bga qarab mineral suv solib belgilaysiz. Tortishdan avval, 40-50 daqiqa sovutgichga qo'yib sovuting. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • 60 daqiqa
  • Serves 8
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Adjust Servings:
250 gramm qaynatilgan kolbasa
3-4 ta qaynatilgan kartoshka
4 ta qaynatilgan tuxum
4 ta bodring
5 ta rediska
1 bog' shivit
1 bog' ko'k piyoz
1,5 litr kefir
ta'bga qarab mineralli suv
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Quadro restoranidan retsept: Piccola kokteli
keyingi
Ismaloq va kividan tayyorlanilgan smuzi

1 Sharhlar Hide Comments

Fikringiz