Videoretsept: jigarli nachinkali kartoplyaniklar
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
6 ta kartoshka
-
1 ta tuxum
-
200 gramm un
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
Nachinka uchun
-
300 gramm jigar
-
1 ta piyoz
-
30 gramm sariyog'
-
1 ta rozmarin shoxchalari
-
100 millilitr qaymoq
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
Qovurish uchun
-
200 gramm un
-
150 millilitr o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Kartoplyaniklar kartoshka pyuresidan turli-xil nachinkalik o’rtacha kotletalardir. Bu kartoshkalik kotletlarni ham gazak sifatida, ham mustaqil taom sifatida iste’mol qilish mumkin. Juda mazali va mayin jigarli nachinkali kartoplyaniklar retseptini sizga taqdim etamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
6 ta kartoshka | |
1 ta tuxum | |
200 gramm un | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
Nachinka uchun |
|
300 gramm jigar | |
1 ta piyoz | |
30 gramm sariyog' | |
1 ta rozmarin shoxchalari | |
100 millilitr qaymoq | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
Qovurish uchun |
|
200 gramm un | |
150 millilitr o'simlik yog'i |
Jigarni plyonkasidan tozalab, o’rtacha bo’laklarga bo’lib, 20 daqiqaga tuzli suvga solamiz.
Piyozni maydalab, sariyog’da qovuramiz.
Jigar qo’shib 3-4 daqiqa davomida qovuramiz.
Qaymoq, tuz, murch va rozmarin qo’shib, 3 daqiqa davomida dimlaymiz.
Rozmarinni olib tashlab, nachinkani blender yordamida pashtet holatiga keltiramiz.
Kartoshkani tozalab, qaynatamiz.
Tayyor kartoshkani pyure holatiga keltirib, sariyog’, tuxum, tuz, murch va paprika qo’shib aralashtiramiz.
Qo’lni yog’lab, kartoshkali xamirdan o’rtacha xajmda dumaloq chalpak yasaymiz.
O’rtasiga nachinka solib, pirojka shaklida yasaymiz.
Ularni unga bulab, o’simlik yog’ida har tomonini 4 daqiqadan qovuramiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
6 ta kartoshka | |
1 ta tuxum | |
200 gramm un | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
Nachinka uchun |
|
300 gramm jigar | |
1 ta piyoz | |
30 gramm sariyog' | |
1 ta rozmarin shoxchalari | |
100 millilitr qaymoq | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
Qovurish uchun |
|
200 gramm un | |
150 millilitr o'simlik yog'i |