fbpx
Videoretsept: karamel va bananlik Taten

Videoretsept: karamel va bananlik Taten

Masalliqlar:

  • Karamel uchun

  • Xamir uchun

Yo’nalishlar

Tart Taten – klassik retseptni kashf qilgan Taten opa-singillari nomiga atalgan mashxur fransuz pirogi. Odatiy Taten olma bilan pishiriladi: olmalar birinchi shakar bilan qovuriladi, so’ngra xamir ostida pechda pishiriladi. Ammo biz sizga qandolatchilikdagi eng shirin uyg’unliklardan biri – banan va karamelli Tatenni tayyorlashni tavsiya qilamiz. Xamir qatlami ustida shakarli eruvchan karamel ostidagi pishgan bananlar.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 60 000 so’m. 

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
4 ta banan
Karamel uchun
200 gramm shakar
25 gramm yumshatilgan sariyog'
100 millilitr 20-35 % li qaymoq
bir chimdim tuz
Xamir uchun
200 gramm banan
100 gramm yumshatilgan sariyog'
130 gramm shakar
2 ta tuxum
160 gramm un
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
50 gramm maydalangan yong'oq
Qadam 1
Tugallandi

18 sm diametrlik qolipga pergament qog’ozi solamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Bananlarni tozalab, o’rtasidan uzunasiga bo’lib, qolipga kesilgan tomonini tepaga qilib solamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Qaymoqni idishga solib, past olovga isitgani qo’yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Shakarni qalin devorli idishga solib, o’rtacha olovga erigani qo’yamiz. Shakarni aralashtirmaymiz.

Qadam 5
Tugallandi

Shakar erishni boshlaganda, ehtiyotkorlik bilan silikon lopatka bilan aralashtirishni boshlaymiz. Shakar kuymasligi uchun, barcha tomoni birlikda erishi kerak.

Qadam 6
Tugallandi

Shakarning hammasi erigandan so’ng, olovni past qilib sariyog’ va tuz qo’shamiz. Tezda-tezda aralashtiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Aralashtirishni to’ztatmasdan, ehtiyotkorlik bilan, massaga issiq qaymoqni quyamiz. Aralashma qaynashni boshlaydi. Yana 1-2 daqiqa davomida karamelni aralashtirib turgan holda qaynatamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Karamelni bananlar ustiga quyib, chetga olib qo’yamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Chuqur idishda bananlarni sanchqi yordamida pyure holatiga keltiramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Yumshoq sariyog’ va tuxum qo’shib, aralashtiramiz.

Qadam 11
Tugallandi

Shakar qo’shib aralashtiramiz.

Qadam 12
Tugallandi

Elangan un, qabartma, maydalangan yong’oqni qo’shib aralashtiramiz.

Qadam 13
Tugallandi

Xamirni karamelli bananlar ustiga quyamiz.

Qadam 14
Tugallandi

180C gacha qizdirilgan pechga 45-50 daqiqaga qo’yamiz. Tayyorligini quruq taxta tayoq yordamida tekshiramiz.

Qadam 15
Tugallandi

Pirogni 5-7 daqiqa davomida qolipda sovutamiz. Kerak bo’lsa tepasini tekkis qilib kesamiz, tepasiga katta tarelka bosib, pirogni tarelkaga aylantiramiz.
Ehtiyot bo’ling, issiq karamel chetlaridan oqishi mumkin.

Qadam 16
Tugallandi

Tayyor tatenni iliqligida iste’mol qilishni maslahat beramiz, bunday mazzaliroq. Xohishga ko’ra ustiga muzqaymoq solishingiz mumkin.

Yoqimli ishtaha!

  • 1 soat 30 daqiqa
  • Portsiya 8
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
4 ta banan
Karamel uchun
200 gramm shakar
25 gramm yumshatilgan sariyog'
100 millilitr 20-35 % li qaymoq
bir chimdim tuz
Xamir uchun
200 gramm banan
100 gramm yumshatilgan sariyog'
130 gramm shakar
2 ta tuxum
160 gramm un
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
50 gramm maydalangan yong'oq
oldingi
Videoretsept: smetana va djemlik quymoqlar (blinchik)
keyingi
Videoretsept: shokoladli brauni

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.