Videoretsept: forshmakni nima bilan dasturxonga tortamiz
Masalliqlar:
-
200 gramm Odessacha Forshmak
-
1 ta nordon olma
-
3 bo'lak qora non
-
Kartoshka uchun
-
5 ta kartoshka
-
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 bog' shivit
-
40 gramm sariyog'
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
Sarimsoqpiyozli non uchun
-
1 ta toster yoki baton noni
-
5 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
80 gramm sariyog'
-
1 bog' petrushka
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
Yo’nalishlar
Forshmak — yaxudiy oshxonaning an’anaviy gazagi. Oddiy qilib aytganda — sariyog’, tuxum, olma va piyoz qo’shilgan seld balig’idan pashtet. Bu sovuq taomni odatda tost, qaynatilgan kartoshka, olma yoki limon bilan iste’mol qilishadi.
Bu retseptda biz forshmakni nima bilan dasturxonga tortish mumkinligini ko’rsatamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 60 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
200 gramm Odessacha Forshmak | |
1 ta nordon olma | |
3 bo'lak qora non | |
Kartoshka uchun |
|
5 ta kartoshka | |
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' shivit | |
40 gramm sariyog' | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
Sarimsoqpiyozli non uchun |
|
1 ta toster yoki baton noni | |
5 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
80 gramm sariyog' | |
1 bog' petrushka | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch |
Tozalangan kartoshkani 2-4 qismga bo’lamiz. O’rtacha olovda tayyor bo’lguncha, taxminan 20-30 daqiqa davomida qaynatamiz. Tayyor bo’lish vaqti kartoshka turiga bog’liq.
Shivit (ukrop) va sarimsoqpiyozni mayda to’g’raymiz.
Qaynatilgan kartoshkadan suvni to’kib, kastrulyaga sariyog’, shivit, ziravorlar va sarimsoqpiyoz qo’shamiz. Kastrulya qopqog’ini berkitib yaxshilab silkitamiz, masalliqlar bir-biri bilan birlashib aralashishi uchun.
Nonni bo’laklarga kesamiz.
O’rtacha idishda yumshatulgan sariyog’, ziravorlar, maydalangan sarimsoqpiyoz va maydalangan shivitni aralashtiramiz.
Hosil bo’lgan sarimsoqpiyozli sariyog’ni nonga surtamiz.
Bagetni pergament qog’ozi qog’ozi solingan patnisga qo’yib, 200C gacha qizdirilgan pechda 15 daqiqa davomida qizarguncha pishiramiz.
Olma va limonni istalgan shaklda kesamiz.
Katta tarelkaning o’rtasiga forshmakni solamiz, atrofiga esa tayyorlangan qo’shimchalarni terib chiqamiz: sarimsoqpiyozli non, qora non, kartoshka, olma va limon.
Forshmakni «Korzinka» supermarketlaridan sotib olish mumkin.
Facebook: fb.com/korzinkauz
Instagram: @korzinkauz
Telegram (rus tilida): t.me/korzinkauz
Telegram (o'zbek tilida): t.me/korzinka_uzb
Reklama huquqi asosida.
Masalliqlar:
200 gramm Odessacha Forshmak | |
1 ta nordon olma | |
3 bo'lak qora non | |
Kartoshka uchun |
|
5 ta kartoshka | |
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' shivit | |
40 gramm sariyog' | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
Sarimsoqpiyozli non uchun |
|
1 ta toster yoki baton noni | |
5 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
80 gramm sariyog' | |
1 bog' petrushka | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch |