Batafsil fotoretsept: Gulxonim
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
700 gramm un
-
250-300 millilitr suvxamir holatiga qarab ko'proq yoki kamroq solinadi
-
1.5 choy qoshiq tuz
-
20 millilitr o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
300 gramm qiyma
-
2 ta piyoz
-
2 ta qizil sabzi
-
2 ta kartoshka
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
ta'bga ko'ra zira
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
Bezatish uchun:
-
1 bosh piyoz
-
1 bog' shivit
Yo’nalishlar
Xonim mazali va to’yimli ovqat bo’lib, lekin bazm-u gaplarda uni tortish birozgina noqulaydir. Lekin bugungi biz tayyorlagan gulxonim dasturxonga faqatgina ko’rk bag’ishlaydi desak adashmagan bo’lamiz.
Gulxonim xamiri va asosi xuddi o’rama xonimdek bo’lib, faqat tashqi ko’rinishi bilangina bir-biridan farq qiladi.
Xonim uchun xamirni qanday tayyorlashni bu yerda ko’rsatib berganmiz.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
700 gramm un | |
250-300 millilitr suv | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
20 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
300 gramm qiyma | |
2 ta piyoz | |
2 ta qizil sabzi | |
2 ta kartoshka | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ta'bga ko'ra zira | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Bezatish uchun: |
|
1 bosh piyoz | |
1 bog' shivit |
Gulxonimlarni qaynayotgan suv ustiga qo'yamiz va qopqog'ini yopib, 45 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan taomimizni ko'katlar bilan bezab chiqamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
700 gramm un | |
250-300 millilitr suv | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
20 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
300 gramm qiyma | |
2 ta piyoz | |
2 ta qizil sabzi | |
2 ta kartoshka | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ta'bga ko'ra zira | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Bezatish uchun: |
|
1 bosh piyoz | |
1 bog' shivit |