Kefirdan tayyorlangan tuxum va ko’k piyozli pirojkalar
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
360 gramm un
-
250 millilitr kefir
-
4 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq shakar
-
nachinkasi uchun
-
4 ta tuxum
-
1 bog' ko'k piyoz
-
ta'bga ko'ra tuz
Yo’nalishlar
Kefirdan xamirturushsiz tayyorlangan tuxum va ko’k piyozli pirojkalar. Xamirturushli xamir qilishga vaqt yo’qligida ushbu pirojkalar retsepti yordamga keladi.
Bunday pirojkalarni qovurgan yaxshiroq, ammo gaz pechida pishirsa ham bo’ladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 14 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
360 gramm un | |
250 millilitr kefir | |
4 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
nachinkasi uchun |
|
4 ta tuxum | |
1 bog' ko'k piyoz | |
ta'bga ko'ra tuz |
Idishda tuz va shakarni aralashtiramiz
So'ngra kefir va soda solib, aralashtiramiz.
3 osh qoshiq o'simlik yog'i va elangan un solib, aralashtiramiz va so'ngra yana 1 osh qoshiq o'simlik yog'i solamiz.
Xamirni un sepilgan stolga qo'yib, xamir yumshoq bo'lib, qo'lga yopishmay qolgunicha qoramiz.
Maslahat: unni ko'rsatildan miqdordan ko'p solmang.
Xamirni 120 gramm keladigan bo'laklarga bo'lib, dumaloqlaymiz.
Har bir dumaloqni unlab 0,5 sm qalinlikda yoyamiz (juda yupqa qilib yoyib yubormang) va nachinka solib, ikki chetini bir-biriga yopishtirib, tugamiz.
Nachinka bir xil yotishi va pirojkalarimiz ingichkaroq bo'lishi uchun ehtiyotkorlik bilan o'qlovda yoyamiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
360 gramm un | |
250 millilitr kefir | |
4 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
nachinkasi uchun |
|
4 ta tuxum | |
1 bog' ko'k piyoz | |
ta'bga ko'ra tuz |