Videoretsept: olmali shtrudel
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
200 gramm un
-
1 ta tuxum
-
1 choy qoshiq 10 % li sirka
-
2 osh qoshiq qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe"
-
50 millilitr iliq suv
-
surtish uchun qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe"
-
ustiga sepish uchun shakar upasi
-
nachinkasi uchun
-
100 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe"
-
4 osh qoshiq maydalangan suxari
-
100 gramm mayiz
-
500 gramm nordon olma
-
100 gramm yong'oq
-
1 choy qoshiq dolchin
-
100 gramm shakar
Yo’nalishlar
Olmali shtrudel – bu olma, mayiz va yong’oq qo’shib tayyorlangan juda mazali desert. Bunday noodatiy shirinlik katta-yu kichikka birdek yoqadi.
Shtrudel qarsildoq xamir va sersuv nachinkaga ega bo’lib pishadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 37 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
200 gramm un | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq 10 % li sirka | |
2 osh qoshiq qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
50 millilitr iliq suv | |
surtish uchun qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
ustiga sepish uchun shakar upasi | |
nachinkasi uchun |
|
100 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
4 osh qoshiq maydalangan suxari | |
100 gramm mayiz | |
500 gramm nordon olma | |
100 gramm yong'oq | |
1 choy qoshiq dolchin | |
100 gramm shakar |
Xamir tayyorlaymiz:
Chuqur idishda un, tuxum, sariyog' va sirkani aralashtiramiz.
Iliq suv solib, yumshoq xamir qoramiz. Xamirni 5 daqiqa yaxshilab qoramiz.
Xamirni yopishqoq plyonka yoki salfetka bilan yopib, xona haroratida 20-30 daqiqaga tindirib qo'yamiz. Xamir yaxshi tinsa, yoyilishi oson bo'ladi.
Nachinka tayyorlaymiz:
Olmalarni po'stidan artib, o'rtacha bo'laklarga bo'lamiz.
Mayizni issiq suvga 10 daqiqaga solib qo'yamiz. So'ngra sitaga solib, suvini to'kamiz.
Tovada sariyog'ni eritib, maydalangan suxari solamiz va 2 daqiqa aralashtirib turgan holda qovuramiz.
Mayiz, yong'oq, dolchin va shakarni suxari qovurilayotgan tovaga solib, aralashtiramiz.
Olma solib, aralashtiramiz va 5 daqiqa olmalar sal yumshagunicha qovuramiz.
Nachinkani olovdan olib, ozroq sovutamiz.
Xamirni yog'langan stol ustiga qo'yib, o'qlovda ozroq yoyib, so'ngra ehtiyotkorlik bilan qo'lda o'rtasidan boshlab, yonga tortamiz.
Xamirni o'rtasidan yonga qarab tortish kerak. Yirtib yubormaslikka harakat qiling. Qalinligi esa xamir deyarli shaffof bo'lishi kerak. Siz birinchi yoygan xamiringiz 3-3,5 baravar kattalashishi kerak.
Xamir ustiga nachinka solib, chetlarini esa ochiq qoldiramiz. So'ngra chetlarini ichiga qayiltiramiz.
Endi shtrudelni ehtiyotkorlik bilan rulet shaklida o'rab, pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.
Ustiga eritilgan sariyog' surtib, ustini folga bilan yopamiz va 200 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 15 daqiqaga yuboramiz.
So'ngra folgani olib, yana 20-25 daqiqa pishiramiz.
Tayyor shtrudelni ozroq sovutib, shakar upasi sepamiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
200 gramm un | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq 10 % li sirka | |
2 osh qoshiq qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
50 millilitr iliq suv | |
surtish uchun qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
ustiga sepish uchun shakar upasi | |
nachinkasi uchun |
|
100 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
4 osh qoshiq maydalangan suxari | |
100 gramm mayiz | |
500 gramm nordon olma | |
100 gramm yong'oq | |
1 choy qoshiq dolchin | |
100 gramm shakar |