Videoretsept: turkcha mini-pitsa
Masalliqlar:
-
Xamiri uchun
-
1 ta tuxum
-
8 gramm xamirturush
-
1 osh qoshiq kefir
-
100 millilitr iliq suv
-
40 millilitr o'simlik yog'i
-
270 gramm un
-
1 osh qoshiq asal
-
50 millilitr suv
-
20 gramm oq kunjut
-
1 choy qoshiq shakar
-
bir chimdim tuz
-
nachinkasi uchun
-
60 gramm motsarella pishlog'i
-
60 gramm qaynatilgan kolbasa
-
60 gramm pomidor
-
60 gramm qizil bulg'or qalampiri
Yo’nalishlar
To’yimli va mazali narsa hohlayapsizmi? Unda, turkcha mimi-pitsa tayyorlang. Bunday pitsa havodor, yumshoq va juda mazali bo’lib chiqadi.
Qolaversa bunday pishiriq, ishga yoki o’qishga olib ketish uchun ajoyib yegulikhamdir.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 28 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
Xamiri uchun |
|
1 ta tuxum | |
8 gramm xamirturush | |
1 osh qoshiq kefir | |
100 millilitr iliq suv | |
40 millilitr o'simlik yog'i | |
270 gramm un | |
1 osh qoshiq asal | |
50 millilitr suv | |
20 gramm oq kunjut | |
1 choy qoshiq shakar | |
bir chimdim tuz | |
nachinkasi uchun |
|
60 gramm motsarella pishlog'i | |
60 gramm qaynatilgan kolbasa | |
60 gramm pomidor | |
60 gramm qizil bulg'or qalampiri |
Nachinka tayyorlaymiz:
Pishloq, kolbasa, pomidor va bulg'or qalampirini to'rtburchak shaklida tog'raymiz.
Xamir tayyorlaymiz:
Iliq suvga kefir solib, aralashtiramiz.
So'ngra xamirturush, shakar, tuz, tuxum, o'simlik yog'i va elangan un solib, yumshoq, ozroq yopishqoq xamir qoramiz.
Xamirni yog'langan idishga solib, ustini yopishqoq plyonka bilan yopamiz va issiq joyga 40 daqiqaga yuboramiz.
Oshgan xamirni 6 ta bir xil bo'laklarga bo'lamiz (80 grammdan). Dumaloqlab, ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, 10 daqiqa tindiramiz.
Idishda asal va suvni aralashtiramiz.
Boshqa likopchaga kunjut solamiz.
So'ngra xar bir dumaloqlarni asalli suvga botirib, kunjutga burkaymiz va pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga teramiz. Ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, 10 daqiqaga qoldiramiz.
Masalliqlar:
Xamiri uchun |
|
1 ta tuxum | |
8 gramm xamirturush | |
1 osh qoshiq kefir | |
100 millilitr iliq suv | |
40 millilitr o'simlik yog'i | |
270 gramm un | |
1 osh qoshiq asal | |
50 millilitr suv | |
20 gramm oq kunjut | |
1 choy qoshiq shakar | |
bir chimdim tuz | |
nachinkasi uchun |
|
60 gramm motsarella pishlog'i | |
60 gramm qaynatilgan kolbasa | |
60 gramm pomidor | |
60 gramm qizil bulg'or qalampiri |