Videoretsept: Tovuq va ismaloqli fitir
Masalliqlar:
-
Xamiriga
-
500 gramm un
-
0,5 choy qoshiq xamirturush
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
250 gramm sut
-
2 ta tuxum
-
200 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
-
Asosiga
-
500 gramm tovuq go'shti
-
1 bog' ismaloq
-
150 gramm piyoz
-
30 millilitr o'simlik yog'i
-
ustiga suritish uchun tuxum
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Juda mazali va sersuv pirog. Ushbu pirogning retsepti juda osonligi tufayli uni tayyorlash sizga yoqishi aniq.
Asosini o’zingizning ta’bingizga qarab, o’zgartirishingiz mumkin.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
500 gramm un | |
0,5 choy qoshiq xamirturush | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
250 gramm sut | |
2 ta tuxum | |
200 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
Asosiga |
|
500 gramm tovuq go'shti | |
1 bog' ismaloq | |
150 gramm piyoz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
ustiga suritish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Xamir tayyorlaymiz
Unga tuz, xamirturush, tuxum va sut solib, xamir qoramiz. Va 15 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
Xamirni ikki bo'lakga bo'lib, dumaloq shakliga keltiramiz va yana 10 daqiqaga ustini yopib, tindirib qo'yamiz.
Ikkala xamirni ham 2-3 mm qalinlikda yoyamiz.
Ustidan eritilgan margarinni suritamiz. Va o'rab, 30 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.
Asosini tayyorlaymiz:
Ismaloq va piyozni tovada 30 ml o'simlik yog'ini quyib 5-7 daqiqa yumshagunicha pishiramiz.
Tovuq sonlarini o'rtaсha to'rtburchak shaklida to'g'rab, ismaloq va piyoz bilan aralashtirib, tuz va murch sepib, aralashtiramiz.
Birinchi rulet shaklidagi xamirni 2 mm qalinlikda yoyib, gaz pechi patnisiga joylashtiramiz. Ustidan tovuqli asosni qo'yib, ikkinchi ruletni ham yoyib, asos ustini yopamiz. Yonlarini yopib chiqamiz.
Pirog ustiga tuxum suritib, 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 35-40 daqiqaga yuboramiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
500 gramm un | |
0,5 choy qoshiq xamirturush | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
250 gramm sut | |
2 ta tuxum | |
200 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
Asosiga |
|
500 gramm tovuq go'shti | |
1 bog' ismaloq | |
150 gramm piyoz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
ustiga suritish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut |