Tayoqchali merenga bezesi
Masalliqlar:
-
100 gramm tuxum oqi
-
170 gramm shakar
-
30 gramm shakar upasi
-
ta'bga ko'ra oziq-ovqat bo'yog'i
Yo’nalishlar
Hozirda bolalar uchun mo’ljallangan bayram stolini (kendi-bar) tayoqchali merenga bezesisiz tasavvur qilish qiyin. Merengalar yana tortlar uchun ham ajoyib bezak bo’la oladi.
Umuman olganda bu shirinlikni qandolatchilar uchun haqiqiy topilma desak bo’ladi. Ular tayyorlanish jihatidan oson, lekin o’z qonun qoidalariga ega.
Hozirgi retseptda biz shvetsariya merengasi tayyorlanishini bosqichma bosqich ko’rsatamiz.
Tayyor taomning taxminiy qiymati – 7 000 so’m.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
100 gramm tuxum oqi | |
170 gramm shakar | |
30 gramm shakar upasi | |
ta'bga ko'ra oziq-ovqat bo'yog'i |
Tuxum sarig'ini oqidan ajratamiz. Tarozi yordamida 100 gramm tuxum oqini o'lchab olamiz.
Tuxum oqiga 170 gramm shakar solib, suvli hammomga qo'yamiz (idishning tagi suvga tegmasligi kerak) shakar eriguniga qadar aralashtirib turamiz.
Mikser yordamida tuxum oqini baland tezlikda 6-7 daqiqa qattiq holga kelgunicha aralashtirib olamiz.
Shakar upasi solib, yana 1 daqiqa aralashtiramiz.
Tayyor bo'lgan massani ikkiga bo'lib, har biriga oziq-ovqat bo'yog'ini solamiz va aralashtiramiz.
Tayyor bo'lgan tuxum oqlarini ikki xil qandolat qopchalariga solamiz.
Boshqa qandolat qopchasini olib, unga yopiq yulduz shaklidagi krem quyish moslamasini o'rnatamiz.
Merenga solingan qopchalarni uchini kesib, 2 ta qopchani ham moslama o'rnatilgan qopchaning ichiga qo'yamiz.
Gaz pechi patnisini pergament qog'ozi bilan qoplab, unga diametri 5-7 santimetr bo'lgan doira shaklidagi merengalarni quyib chiqamiz. Har bir doiralarga taxta tayoqchalar qo'yib chiqamiz.
Masalliqlar:
100 gramm tuxum oqi | |
170 gramm shakar | |
30 gramm shakar upasi | |
ta'bga ko'ra oziq-ovqat bo'yog'i |