fbpx
Videoretsept: Qatlamali xamirdan qilingan tovuq va qo’ziqorinli somsa

Videoretsept: Qatlamali xamirdan qilingan tovuq va qo’ziqorinli somsa

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Qiymasiga:

Yo’nalishlar

Bugun qatlamali xamirli somsalarga noodatiy qiyma, ya’ni tovuq va qo’ziqorindan solib pishirishga qaror qildik. Va bunday ajoyib ta’mli somsalar barchaga birdek yoqishiga ishonamiz.

Quyidagi masalliqlardan taxminan 30 dan ortiq somsalar hosil bo’ladi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 60 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Xamiriga:
1 kilo un
430 millilitr suv
30 gramm tuz
1 dona tuxum
150-200 gramm margarin
Qiymasiga:
800 gramm tovuq filesi
200 gramm pomidor
600 gramm shampinyon
400 gramm piyoz
ta'bga qarab tuz va murch
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
Qadam 1
Tugallandi

Xamir qorib olamiz

Unni elab olamiz va ustidan suv, tuz, tuxumni solamiz. Qattiqroq xamir qorib olamiz. So'ng yelim xaltaga solib, tindirib qo'yamiz.

Har 15 daqiqada xamirni 3 marotaba mushtlab olamiz. Xamirni 2 ga bo'lamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Qiymasini tayyorlab olamiz

Tovuq go'shti, piyoz, qo'ziqorin va pomidorni mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz. Tuz va murch sepib, aralashtirib olamiz. Sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni yupqa, taxminan 2 mm qilib yoyib olamiz. Qatlamali pishiriqlarga mo'ljallangan margarinimizni eritib, yoygan xamirning ustiga surtib chiqamiz. So'ng xamirni ruletga o'xshab o'rab chiqamiz.

Biroz tinishi uchun sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

15 daqiqadan so'ng xamirni olib, pichoq yordamida 5-6 sm qalinlikda, taxminan 30 grammdan qilib kesib chiqamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Har bir xamir bo'lakchalari taxminan 3-4 mm qalinlikda, aylanasini esa 10 sm kattalikda yoyiladi.

Qadam 6
Tugallandi

Barchasini yoyib bo'lganingizdan so'ng qiymani taqsimlaysiz. Taxminan 1.5 osh qoshiqdan to'g'ri keladi.

Somsalarga har kim o'z xohishicha shakl berishi mumkin. Bizlar uchburchak shaklda pishirishga qaror qildik.

Qadam 7
Tugallandi

Patnisga pergament qog'oz to'shab, ustidan somsalarni terib chiqamiz.

Somsalarni ustiga tuxum sarig'i surtib chiqamiz va kunjut sepib bezatamiz.

Qadam 8
Tugallandi

So'ng 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida tillarangga kirgunicha, taxminan 35-40 daqiqa pishirib olamiz va ajoyib ta'mdan rohatlanamiz.

Yoqimli ishtaha!

Instagramdagi rasmiy sahifasi: samsunguzbekistan

Facebookdagi rasmiy sahifasi: @SamsungUzbekistan

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
1 kilo un
430 millilitr suv
30 gramm tuz
1 dona tuxum
150-200 gramm margarin
Qiymasiga:
800 gramm tovuq filesi
200 gramm pomidor
600 gramm shampinyon
400 gramm piyoz
ta'bga qarab tuz va murch
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
oldingi
No’xatli quyuq sho’rva
keyingi
Gruzincha yengil salat

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.