Videoretsept: «Zebra» keksi
Masalliqlar:
-
250 gramm un
-
4 ta tuxum
-
200 gramm smetana
-
300 gramm shakar
-
2-3 osh qoshiq kakao kukuni
-
100 gramm margarin yoki sariyog'
-
2 choy qoshiq qabartma
Yo’nalishlar
Tayyorlanilishi juda oddiy, lekin ko’rinishidan tortga o’xshash pirog tayyorlay olasizmi? Unda biz bilan qoling! Bizning bugungi «Zebra» keksimiz aynan shunday. U juda mazali va kesishda ham chiroyli ko’rinishga egadir.
Agarda bizning retsept asosida pishirsangiz, bu tort sizning haqiqiy dastyoringizga aylanadi. Ayniqsa bu pishiriqimiz aynan zebrani eslatishi bilan bolajonlarga juda yoqadi.
Masalliqlar:
250 gramm un | |
4 ta tuxum | |
200 gramm smetana | |
300 gramm shakar | |
2-3 osh qoshiq kakao kukuni | |
100 gramm margarin yoki sariyog' | |
2 choy qoshiq qabartma |
Shakar bilan tuxum oqarguncha mikserda yaxshilab ko'pirtiriladi.
Ko'pirtirilgan tuxum ustidan eritilgan sariyog' yoki margarin va smetana solinadi, yaxshilab aralashtiriladi.
Un ustiga qabartma solib aralashtiriladi va tuxumli massa ustiga solib, mikserning past darajasida silliq bo'lgunicha aralashtiriladi.
Xamir teng ikki qismga bo'linadi. Bittasiga kakao kukuni qo'shiladi va aralashtiriladi.
Agarda oq rangli xamir kakaoliga nisbatan suyuqroq bo'lsa, unda yana 2-3 qoshiq un qo'shing.
22 sm li qolip olinadi va ustiga pergament qog'oz to'shaladi.
Osh qoshiqda xamirlar navbat bilan qolipning o'rtasiga solib chiqiladi (2 qoshiqdan).
Ustidan esa cho'pcha (tishkovlagich)da xamirni o'rtasidan chetiga qilib chizilsa, usti yanada chiroyli chiqadi.
Oldindan 180 C da qizdirilgan gaz pechida 45 daqiqa davomida pishirib olinadi.
Pishgan-pishmaganligini gugurt cho'p yordamida aniqlaymiz, agar u quruq chiqsa, demak keksimiz tayyor.
Keks yanada ko'rkam ko'rinishga kirishi uchun ustini eritilgan shokolad va yong'oqlar bilan bezatish mumkin.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
250 gramm un | |
4 ta tuxum | |
200 gramm smetana | |
300 gramm shakar | |
2-3 osh qoshiq kakao kukuni | |
100 gramm margarin yoki sariyog' | |
2 choy qoshiq qabartma |