Videoretsept: Ideal darajadagi kartoshkali pyure
Masalliqlar:
-
1 kilo kartoshka
-
800 millilitr suv
-
10 gramm tuz
-
50-60 gramm sariyog'
-
150 millilitr sutyoki 10% li qaymoq
Yo’nalishlar
Kartoshkani qaynatib, uni ezib maydalashdan osonrog’i bormi? Oddiy tayyorlaniladigan kartoshkali pyureni bir vaqtning o’zida ham mazali, ham bemaza bo’lib pishishiga aynan o’zimiz sababchi bo’lamiz.
To’g’ri tayyorlashning bir necha qoidalari mavjud bo’lib, agarda shu qoidalarga amal qilsangiz, unda har safar ajoyib ta’mli pyure bilan yaqinlaringizni xursand qilishingiz mumkin.
Sariyog’ va sut — pyurening ideal darajada chiqishini ta’minlaydigan muhim masalliqlar hisoblanadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 12 000 so’m sarf qilinadi.*
*nnarxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Kartoshkalarni po'stini archib, ikkiga bo'lib chiqamiz. Kichikroq kartoshkalarni bo'lish shart emas.
Tavsiya: Kartoshka qanchalik katta to'g'ralsa, u qaynash jarayonida shunchalik kam kraxmal sarflaydi va pyure yopishqoq bo'lib pishishini oldini oladi.
Suvni qozonga quyib, gazga qo'yamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng kartoshkalarni solamiz. Yana qayta qaynaganda tuz sepamiz.
Olovni pasaytirib, 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz. So'ng suvini to'kib tashlaymiz.
Kartoshkalar ustidan xona haroratidagi sariyog'ni solamiz va ezib maydalaymiz.
Muhim: pyureni hech qachon mikser yoki blenderda maydalamang. Aks holda momiq pyuredan cho'ziluvchan va shilimshiq aralashma hosil bo'ladi.
So'ng esa oz-ozdan iliq sut yoki suyuq qaymoq quyib, aralashtirib chiqamiz. To'g'ralgan ko'katlar sepib, go'sht, kolbasa yoki o'zini dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.