fbpx
Qaynatib pishirilgan krem(zavarnoy)

Qaynatib pishirilgan krem(zavarnoy)

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Qaynatma krem bu eng ko’p ishlatiladigan va sevimli kremlardan biri bo’lib, uni har xil tort, pishiriqlarga ishlatiladi va hatto o’zini ham desert sifatida iste’mol qilinadi.

Quyidagi barcha asosiy qoidalarga amal qilsangiz, siz tayyorlaydigan qaynatma krem a’lo darajada chiqishiga shubha yo’q.

Tayyorlaniladigan ichimlikka taxminan 18 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

500 millilitr sut
2 ta tuxum
100 gramm shakar
30 gramm makkajo'xori kraxmali
50 gramm sariyog'
1 choy qoshiq vanil shakari
Qadam 1
Tugallandi

Sutga vanil shakarini solib aralashtiramiz. Gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz va gazdan olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Alohida idishga esa tuxum, shakar va kraxmalni solib, venchikda aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Ustidan sutni turli suzgichdan o'tkazib quyamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Kremni qayta qozonchaga olamiz va gazga qo'yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Muntazam aralashtirib turib, biroz quyuqlashib, katta-katta ko'pikchalar hosil bo'lgunga qadar qaynatamiz.

Qaynash boshlangandan so'ng bir necha daqiqa davomida qaynatamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Eng oxirida esa xona haroratida yumshagan sariyog'ni (hech qachon sariyog'ni eritib solmang) solamiz va aralashtirib, gazdan olamiz.

Kremni boshqa idishga solamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Krem ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopamiz. Bunda pelyonka kremga tegib turishi kerak.

Kremni 2-3 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.

Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

500 millilitr sut
2 ta tuxum
100 gramm shakar
30 gramm makkajo'xori kraxmali
50 gramm sariyog'
1 choy qoshiq vanil shakari
oldingi
Tovuq va qovoqchali ruletchalar
keyingi
Go’sht va baqlajonli toblatma

2 Sharhlar Hide Comments

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.