Limon-xantalli qaylada pishirilgan baliq
Masalliqlar:
-
600 gramm baliq filesibizlar Forel' balig'idan ishlatdik
-
100 gramm sariyog'
-
1 ta limon yoki laym
-
30-50 millilitr limon sharbati
-
4 osh qoshiq asal
-
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 osh qoshiq xantal donachalari
-
yarim bog' kashnich
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Baliq go’shti juda yumshoqligi sabab ham, boshqa go’shtlarga qaraganda juda tez pishadi.Mana bunday usulda pishirilgan baliq esa nafaqat tez tayyorlaniladi, balki kayfiyatingizni ham ko’tarib yuboradi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 80 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
600 gramm baliq filesi | |
100 gramm sariyog' | |
1 ta limon yoki laym | |
30-50 millilitr limon sharbati | |
4 osh qoshiq asal | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 osh qoshiq xantal donachalari | |
yarim bog' kashnich | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Gaz pechini 200 C darajaga qizdiramiz. Pech patnisiga folga qog'oz to'shaymiz.
Baliq filesiga yaxshilab tuz va murch sepamiz. Folga qog'oz ustiga qo'yamiz.
Limon yoki laymni parrak qilib to'g'raymiz va go'sht atrofiga terib chiqamiz.
Alohida idishga eritilgan sariyog', asal. limon sharbati, xantal va maydalangan sarimsoq piyozi solib, aralashtiramiz. Shu aralashmani baliq ustidan quyamiz.
Folganing chetlarini tepaga buklab, baliq ustini yopamiz va pechga qo'yib, 25 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishishiga 5 daqiqa qolganda esa folga usini ochib pishirib olamiz.
To'g'ralgan kashnich sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
600 gramm baliq filesi | |
100 gramm sariyog' | |
1 ta limon yoki laym | |
30-50 millilitr limon sharbati | |
4 osh qoshiq asal | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 osh qoshiq xantal donachalari | |
yarim bog' kashnich | |
ta'bga qarab tuz va murch |