Jeymi Oliverdan qo’ziqorinli farfalle
Masalliqlar:
-
320 gramm farfalle pastasi
-
280 gramm shampinyonmaydalari
-
4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 ta limon po'sti
-
6 ta shoxcha timyan
-
0.5 bog' petrushka
-
150 gramm yirik donali tvorog
-
qovurish uchun zaytun moyi
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Jeymi Oliverning barcha retseptlari mazali va oson bo’lib, bugun bizlar ana shunday taomlaridan birini tayyorlashga qaror qildik. Bunday taomning asosiy siri esa qaymoq o’rniga tvorogning solinishidadir!
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
320 gramm farfalle pastasi | |
280 gramm shampinyon | |
4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 ta limon po'sti | |
6 ta shoxcha timyan | |
0.5 bog' petrushka | |
150 gramm yirik donali tvorog | |
qovurish uchun zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Pastani qadog'ida ko'rsatilgan vaqtga qarab qaynatib olmiz. Bizlar pastamizni 10 daqiqa davomida qaynatib oldik. So'ng suvidan 1 stakan olib qo'yib, qolganini to'kib tashlaymiz.
Shampinyonlarni yaxshilab yuvamiz. Sarimsoq piyozni mayda to'g'rab olamiz.
Tovaga zaytun yog'ini solib qizdiramiz. Sarimsoq piyozni solib, 30 soniya qovuramiz.
Kichkina shampinyonlarni butunligicha solib, ustidan timyan shoxchalarini terib chiqamiz. Pishguniga qadar qovurib, so'ng tuz va murch sepamiz.
Qovurilgan masalliqlarni blender idishiga solib, yaxshilab ezib maydalaymiz. So'ng olib qo'ygan pasta suvidan solib, yana bir bor aralashtirib olamiz va qayta tovaga solamiz.
Pastani qayla ustidan solamiz, mayda to'g'ralgan petrushka va qirg'ichdan chiqarilgan limon po'stini sepamiz. Odatiy qaymoq o'rniga tvorogdan solamiz. Aralashtirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
320 gramm farfalle pastasi | |
280 gramm shampinyon | |
4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 ta limon po'sti | |
6 ta shoxcha timyan | |
0.5 bog' petrushka | |
150 gramm yirik donali tvorog | |
qovurish uchun zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz va murch |