Videoretsept: tvorog va qulupnayli pirog
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
260 gramm un
-
100 gramm shakar
-
1 choy qoshiq qabartma
-
100 gramm Maselkadan "quyoshli" margarini
-
Asosiga:
-
100 gramm shakar
-
2 ta tuxum
-
250 gramm tvorog
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
200 gramm qulupnay
Yo’nalishlar
Oila a’zolari yig’ilgan paytda issiq choy bilan iste’mol qilsa bo’ladigan tvorog va qulupnayli pirogdan tayyorlang — bunday nafis ta’mli pirog katta-yu kichikka birdek yoqishi aniq.
Bunda qulupnay o’rniga xohlagan rezavor mevalardan solish mumkin.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 23 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
260 gramm un | |
100 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
100 gramm Maselkadan "quyoshli" margarini | |
Asosiga: |
|
100 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
250 gramm tvorog | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
200 gramm qulupnay |
Yumshoq sariyog'ni shakar bilan birga yaxshilab ko'pirtirib olamiz. So'ng esa un bilan qabartmani elab, oz-ozdan sepamiz.
Hammasini mikser yordamida aralashtirib olamiz. Ana shunda u kukunsimon holatga kiradi.
Blender idishiga tuxum, shakar va tvorogni solamiz. Yaxshilab ezib, silliq holatga kirgunicha aralashtiramiz.
Aylanasi 20-22 sm kattalikdagi qolipga xamirning yarmini sepamiz. Ustidan tvorogli aralashmani solib, qulupnaylarni teramiz va ozroq bosib tvorogli massaga kirgizamiz.
Ikkinchi xamirni ham sepamiz.
180 C darajada qizigan pechda 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
260 gramm un | |
100 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
100 gramm Maselkadan "quyoshli" margarini | |
Asosiga: |
|
100 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
250 gramm tvorog | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
200 gramm qulupnay |