Mol go’shtidan tayyorlangan jarkop
Masalliqlar:
-
600 gramm mol go'shti
-
1 kilo kartoshka
-
2 ta sabzi
-
2-3 ta pomidor
-
2 ta piyoz
-
1 bog' kashnich
-
1 choy qoshiq maydalangan kashich
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
1-2 dona lavr yaprog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
300 millilitr qaynoq suv
-
80 millilitr o'simlik yog'i
-
50 gramm sariyog'
Yo’nalishlar
Xushbo’y, qaynoqina kratoshka va go’sht bilan tayyorlangan jarkop juda to’yimli taomlarimizdan biri hisoblanadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 35 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
600 gramm mol go'shti | |
1 kilo kartoshka | |
2 ta sabzi | |
2-3 ta pomidor | |
2 ta piyoz | |
1 bog' kashnich | |
1 choy qoshiq maydalangan kashich | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1-2 dona lavr yaprog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
300 millilitr qaynoq suv | |
80 millilitr o'simlik yog'i | |
50 gramm sariyog' |
Qozonga yog'ni quyib qizdiramiz. O'rtacha kattalikda to'g'ralgan go'shtni solib, sal qizarguniga qadar qovurib olamiz. Sariyog' bo'lagini ham solamiz.
Go'sht qizargandan so'ng esa to'g'ralgan piyoz va pomidorni solamiz. Tuz va murch sepamiz.
Taxminan 5 daqiqa davomida qovuramiz. Bunda piyoz yumshashi, pomidorlarning esa sharbati chiqishi lozim.
So'ng parrak qilib to'g'ralgan sabzini solamiz, qopqog'ini yopib, baland olovda sabzi yarim tayyor bo'lguniga qadar pishiramiz.
Kartoshkani solamiz, aralashtiramiz, ozroq tuz sepamiz, kashnichning poyachalarini to'g'rab solamiz, 300 ml. qaynoq suvni quyamiz, aralashtirib, qopqog'ini yopamiz, olovni o'rtacha qilib, kartoshka pishguniga qadar, taxminan, 20-30 daqiqa davomida pishiramiz.
Tayyor bo'lishiga 5 daqiqa qolganda qozonga to'g'ralgan kashnich, tuyilgan kashnich, paprika va lavr yaprog'ini solamiz.
Pishgandan so'ng olovni o'chirib, 10 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
600 gramm mol go'shti | |
1 kilo kartoshka | |
2 ta sabzi | |
2-3 ta pomidor | |
2 ta piyoz | |
1 bog' kashnich | |
1 choy qoshiq maydalangan kashich | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
1-2 dona lavr yaprog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
300 millilitr qaynoq suv | |
80 millilitr o'simlik yog'i | |
50 gramm sariyog' |